2022 MBSTS Ne Zaman?

Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında yer almak isteyenlerin merakla bekledikleri 2022 DİB-MBSTS: Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvurusu başladı mı?

2022 MBSTS Ne Zaman?
Yayınlama: 30.04.2021
8.026
A+
A-

2021 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2021-DİB-MBSTS), 10 Nisan 2021 tarihinde yapılmıştı. 2022 MBTS sınavı ne zaman sorusu akıllarda soru işareti bırakmaya başladı. Peki ya 2022 MBSTS sınavı ne zaman ? Başvuru süreci nasıl? Nereden başvuru yapabiliriz? Sınav süresi ne kadar? Detaylar haberimizde…

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı 10.04.2021 tarihinde yapılmıştı 2022 tarihinde olacak olan sınavın tarihi henüz belli olmadı. Yine de biz başvuru hakkında olan bilgileri sınavla ilgili merak edilenleri hatırlayalım.


MBSTS Hap Bilgi, Çoktan Seçmeli Sorular ve En Güncel Bilgiler İçin Instagram Hesabımızı Takip Edin, TIKLAYINIZ!


MBSTS Nedir?

Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı, yılda bir kere yapılmakta olan bir sınavdır. Diyanet işleri başkanlığının sınav yönetmeliğinde yer alan bir sınav olarak ifade edilebilir. MBSTS, görevlilerin bilgi seviyelerini ölçmek için yapılmakta olan bir sınavdır. Aynı zamanda mesleki açıdan kişilerin görevlerine tam olarak hazır olup olmadıklarını da ölçmek amacını taşımaktadır. Din görevlisi olarak görev yapacak kişilere yönelik olarak yapılmakta olan bir sınav olduğu da söylenebilir.

Kimler MBSTS Sınavına Girebilir?

MBSTS, diyanet işleri başkanlığında çalışan kişilere yönelik olarak yapılmakta olan bir sınav olarak bilinmektedir. MBSTS; imam, müezzin ve Kur’an kursu öğretmenleri tarafından girilen bir sınav olduğu söylenebilir. Aynı zamanda bu sınavın kariyer basamaklarında bir kriter olarak değerlendirildiğini de söylemek mümkündür. Hem kadrolu olarak hem de sözleşmeli olarak çalışan personellerde dahil olmak üzere bu sınava girmek için hak sahibi olur.

Başvuru Süreci?

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet aracılığıyla (ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden) veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla yapacaklar. Posta yoluyla başvuru alınmayacak, elden yapılmak istenen başvurular kabul edilmeyecek. Başvurusunu bir başvuru merkezinden yapacak adaylar, ÖSYM’nin internet adresinden edinecekleri Aday Başvuru Formunu (Sınava başvuru tarihlerinde yayımlanacaktır.) doldurmuş olarak ÖSYM Başvuru Merkezlerine şahsen başvuracaklar.

DİB-MBSTS Süresi Ne Kadar?

Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınav toplam 90 dakika oluyor. Salonda sınav evrakının dağıtılmasının ardından adayların sınav süresinin ilk 65 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri, sınav sırasında kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır. Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 65 dakikası bitene kadar sınav binasında bekletilecektir. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı ise geçersiz sayılacaktır.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi