Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Cami’nde Öğrencilerle Buluştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Uluslararası İlahiyat ve Uluslararası İmam Hatip Programları projesi kapsamında TDV öncülüğünde Türkiye’de öğrenim gören öğrencilerle sabah namazında bir araya geldi.

Ali Erbaş, Ahmet Hamdi Akseki Cami’nde Öğrencilerle Buluştu.
Yayınlama: 08.04.2019
776
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Ahmet Hamdi Akseki Camii’nde öğrencilerle buluşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Avrupa’da git gide yükselen islamofobiye dikkati çekerek “Avrupa’da bir yıl içerisinde yüze yakın camimize, mescidimize namahrem eller dokundu. Biz, Rabb’imizden bize güç vermesi, o ellerin mabetlerimizden uzak kalması için dua ediyoruz” dedi.

Sabah namazının ardından öğrencilerle sohbet eden başkan Erbaş, Türkiye’de eğitim gören gençlerin kendileri için önemine işaret ederek, “Sizin eğitimlerinizi tamamlayıp İslam’a hizmet ettiğiniz günleri iple çekiyoruz.” ifadesini kullandı.

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), insan yetiştirmek için gerekli imkan ve mekanı sağlayan çok önemli bir hayır kurumu olduğunu vurgulayan Erbaş, TDV’nin bu imkanları gençlerin eğitimi için kullandığını kaydederek gençlerin Türkiye’de eğitimini tamamlayıp görev alacakları yerlere gittiklerinde ezanı semalara yükselteceklerini belirtti.

– Mescidimize namahrem eller dokundu.

Avrupa’daki camilere yönelik saldırılara da değinen Erbaş, “Avrupa’da bir yıl içerisinde yüze yakın camimize, mescidimize namahrem eller dokundu. Biz, Rabb’imizden bize güç vermesini, o ellerin mabetlerimizden uzak kalması için dua ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

Bilginin paylaştıkça çoğalacağına dikkati çeken Erbaş, öğrencilerden gittikleri yerlerde, öğrendiklerini paylaşmalarını istedi.

Erbaş, “İlahiyat Fakültesindeki kardeşlerimiz inşallah fakültelerini bitirdikten sonra birer davetçi, tebliğci olacaklar. Bir kısmı mihrapta, bir kısmı kürsüde, bir kısmı camilerde öğrenci yetiştirerek, öğretmenlik yaparak görevlerini yerine getirecekler. Hem bizim için hem yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz için bu ne büyük bir nimettir. Afrika’dan gelen kardeşlerimiz ülkelerine döndüklerinde buradan öğrendiklerini orada yaşayan Müslümanlarla paylaşacaklar, aramızda kaynaşma olacak.” değerlendirmesinde bulundu.

– Gönüllere sınırlar konulamaz.

Ülkeler arasında sonradan çizilen sınırların Müslümanların kalpleri arasına çizilemeyeceğini belirten Erbaş, “Sizin şu anda burada farklı farklı ülkelerden bir arada bulunuyor olmanız gönüllere sınırların konulamayacağının en büyük delilidir, en büyük göstergesidir.” vurgusu yaptı.

– Gayretli olun!

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak öğrencilerin eğitimleri için her türlü gayreti göstereceklerini bildiren Erbaş, öğrencilerden de bu konuda gayretli olmalarını istedi.

Allah’ın dinini öğrenip, öğretmenin büyük bir nimet olduğuna işaret eden Erbaş öğrencilere, insanlara faydalı olmaları tavsiyesinde bulundu. Erbaş, şunları kaydetti:

“Allah sayınızı artırsın, zihin açıklığı versin, en güzel bir şekilde tahsilinizi yapmayı ve bir an önce birer davetçi, bir mübelliğ, bir öğretmen, bir hademe-i hayrat, yani hayır hizmetçisi olmayı ve bu şekilde ömrümüzü tamamlamayı nasip eylesin. Hem ülkemizde hem gönül coğrafyamızda Rabb’imizin yolunda yürümeyi, Sevgili Peygamber Efendimiz’in dünyaya kazandırdığı değerleri nice gönüllere, nice yüreklere, kalplere, zihinlere ulaştırmayı Rabb’im hepimize nasip eylesin.”

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi