ALO 190 Fetva Hattı Tekrar Hizmette!

ALO 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı yeniden hizmette. Detaylar haberimizde…

ALO 190 Fetva Hattı Tekrar Hizmette!
Yayınlama: 18.02.2019
3.167
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından ‘ALO 190 Dini Soruları Cevaplandırma Hattı’ yeniden hizmete sunuldu.

Müftülüklere gelen dini soruların yoğunlaşması ve bu alanda sunulan hizmetlerin daha sağlıklı ve aktif hale getirilmesi amacıyla “ALO 190″ hattı tekrar faaliyete geçirildi.

Çorum İl Müftülüğü bünyesinde de konuyla ilgili gerekli düzenlemelerin yapıldığı, vatandaşların Alo 190 hattı aracılığıyla yönelttiği soruların cevaplandığı belirtildi. Din İşleri Yüksek Kurulu Dini Bilgilendirme Platformu’ndaki cevapların esas alındığı uygulama için alanında uzman personeller görevlendirildi. Yapılan düzenleme sonrası, vatandaşlarımız İl ve İlçe Müftülüklerinin santral numaraları yerine Alo 190 fetva hattını doğrudan arayabilecekler.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. hüseyin tanış dedi ki:

    Bu zamanda döviz ve altın konusunda yapılan fetvalar bana göre şaibeli ,bundan 150-200 yıl öncesine kadar sadece altın ve gümüş sikkeler vardı ,başka bir değerli birim yoktu ülkemizde ,borçlar bu şekilde alınır verilirmiş ,başkada değerli birşey yok ,yani düşünün sadece altın sikke olduğunu düşünelim , borç vereceksin kaç gramsa o , şimdi dünyada 20-30 tane dünya merkez bankalarına sahip olan kişilerin ağzından çıkacak bir kelimeye bakıp düşüyor veya çıkıyor ,develasyon oluyor ,hocalarda fetva vermek için uğraşıyor maalesef 🙂 ben cebimden çıkana bakarım , geçen sene borç aldım dolar 3,60 dı , şimdi 6,20 yani hele birde develasyon olsa 10 tl olsa gelde fetva ver bakim ,geçen sene ödeseydim 36 bin tl şimdi ödesem 61 bin tl , banka faizi daha karlı bence ,verdikleri fetvaya göre ,bankadan ,tefeciden tl alsam daha az faiz öderdim 🙂 ama alacaklılara sorarsan bu kadar fark helaldir :)