Din Görevlileri Tarihi Mekanlarda Rehberlik Hizmeti Sunacak

Diyarbakır Müftülüğü, çok sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği tarihi camilerde, ziyaretçilere rehberlik etmeleri amacıyla personel görevlendirdi.

Din Görevlileri Tarihi Mekanlarda Rehberlik Hizmeti Sunacak
Yayınlama: 30.12.2019
1.035
A+
A-

Yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda turistin ziyaret ettiği Diyarbakır Ulu Camii, Hz. Süleyman Camii, Nebi Camii, Dört Ayaklı Minareli Camii, Fatih Paşa Kurşunlu Camii, Safa Parli Camii ve Behram Paşa Camii gibi tarihi camilerde ziyaretçilere yardımcı olmak, doğru ve güvenilir bilgi ile rehberlik etmek amacıyla İl Müftülüğü tarafından rehberler görevlendirildi.

Ziyaretçilerin bilgilendirilmesi amacıyla vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda Diyarbakır’ın tarihine ve maneviyatına ışık tutan camilere rehberler görevlendirildiğini belirten Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, “Rehberlerimiz yerli ve yabancı turistlere Diyarbakır’ın inanç boyutunu, medreselere ev sahipliği yapmasından dolayı eğitim boyutunu ve tarihi mekânları hakkında rehberlik hizmeti sunmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

– Ulu Cami’de 3 dilde rehberlik hizmeti

Ulu Cami’de İngilizce, Arapça ve Rusça olmak üzere 3 farklı dilde rehberlik hizmeti sunan Abdülmenap Aydın ise Diyanet Haber’e yaptığı açıklamada; “Yerli ve yabancı turistlere Diyarbakır Ulu Cami’nin, İslam âleminin 5. Harem-i Şerifi,  peygamberler, sahabeler ve medeniyetler şehri olduğunu ve inanç boyutunu anlatıyoruz. Yine cami girişinde hazırlanan panolar ile İslam’ın 5 şartını, önemini, esaslarını anlatıyor, İslam dininde caminin kutsallığını ve değerini, tesettürün İslam’daki yerini, İslam’da ailenin önemini, Diyarbakır’ın önemli camilerinin tarihçeleri ve coğrafyamızda yetişen ilim adamlarının tanıtıldığı bilgiler içeren broşürler dağıtarak turistleri bilgilendiriyoruz.” dedi.

Yabancı turistlere çeşitli dillerde hazırlanan kaynaklar vererek okumalarını ve İslam dini ile ilgili merak ettikleri sorulara cevap verdiklerini belirten Aydın, yapılan bu hizmetler neticesinde şu ana kadar 3 kişinin Müslüman olmasına vesile olunduğunu kaydetti.

Aydın,turistlerin, Diyarbakır’ın manevi atmosferinden etkilenerek herkesin mutlaka buraları ziyaret etmesi gerektiğini dile getirdiklerini ve sunulan rehberlik hizmetinden duydukları memnuniyeti ifade ettiklerini söyledi.

“Camimde İrşat, Gönlümde İştiyak”

Öte yandan Diyarbakır İl Müftülüğünün “Camimde İrşat, Gönlümde İştiyak” projesi de devam ediyor.

Proje kapsamında Sur İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından kadınlara yönelik irşat programı hazırlandı.

Hz. Süleyman Camii’nde uygulanmaya başlanan program hakkında bilgiler paylaşan Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu, “Hz. Süleyman Camii’nde bayanlara yönelik haftanın perşembe ve cuma günleri ADRB ekipleri ve Kur’an kursu öğreticilerinden oluşan 20 personel ile öğleden önce, öğleden sonra ve ikindi namazından sonra gruplar halinde vaaz, sohbet ve hasbihal programları icra edilerek dini rehberlikte bulunuluyor.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi