Diyanet, Dini Musiki Kursu Başvuruları Ne Zaman ve Nereye Yapılacaktır?

Diyanet İşleri Başkanlığı Tarafından Dini Musiki Kursu Başvuruları Ne Zaman ve Nereye Yapılacaktır. Detaylar ve başvurular haberimizde..

Diyanet, Dini Musiki Kursu Başvuruları Ne Zaman ve Nereye Yapılacaktır?
Yayınlama: 13.09.2019
1.852
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığınca, cami içi ve cami dışında gerçekleştirilen dini, sosyal, kültürel toplantı ve etkinliklerde ihtiyaç duyulan musiki formlarını yerine getirebilme kapasite ve kabiliyetine sahip, bu doğrultuda grup oluşturma ve ekip çalışması yapabilen, toplum huzurunda bir takım dini merasimleri icra ve idare edebilme cesaret ve girişkenliği olan personeli yetiştirmek amacıyla, erkek görevliler arasından mülakat yoluyla seçilecekler için Ankara’da 6 ay süreli “Dini Musiki Kursu” düzenlenecektir.

KURSA ALINACAK PERSONELDE ARANAN ŞARTLAR

  1. 4 yıllık dini yükseköğrenim mezunu olmak,
  2. Vaiz, Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip, müezzin kayyım kadrolarında kadrolu olarak fiilen çalışıyor olmak,
  3. 01 Ekim 2019 tarihinden itibaren 6 ay süreyle askerlikle ilişkisi bulunmamak (Bedelli askerlik dâhil),
  4. Kurs süresince yurtdışı, umre vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak,
  5. Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun ve düzgün okumak (Tashih-i Huruf Kursu’nu bitirmiş olmak tercih sebebidir.),
  6. Eda-seda itibariyle ileri düzeyde dini musiki kabiliyeti olmak,
  7. Memuriyette adaylığı kaldırılmış veya 01 Ekim 2019 tarihine kadar kaldırılacak olmak,
  8. 01 Ekim 2019 tarihi itibariyle 40 yaşını doldurmamış olmak,
  9. Daha önce aynı kursa katılmamış olmak.

Yukarıda belirtilen şartları taşıyan görevlilerin mahallinde katılacağı mülakata dair duyurular ile sınav komisyonunun tespiti ve mülakat İl Müftülüklerince yapılacaktır. Bu işlemler 30 Eylül 2019 tarihine kadar tamamlanacaktır.

İl Müftülüklerince seçilecek görevliler, Başkanlıkça oluşturulacak komisyon tarafından ikinci bir sınava tabi tutulacak, başarılı olmaları halinde Ankara Rıfat Börekçi Eğitim Merkezinde 21 Ekim 2019 tarihinde kursa alınacaklardır. Başarılı olan kursiyerlere ayrıca tebligat yapılmayacaktır. Kurs bitiminde başarılı olanlar Eğitim Merkezlerinde ve mahallinde düzenlenen hizmet içi eğitim kurslarında dini musiki alanında rehber öğretici olarak görevlendirilebilecektir.

Başkanlıkça yapılacak sınav için İlinize ayrılan kontenjan ek listede belirtilmiştir.

İlinizce gerçekleştirilecek kursiyer seçiminde, İlinize ayrılan kontenjan miktarına ve yukarıda belirtilen şartlara uyulmasına azami dikkat gösterilerek mülakatın yapılması ve kazanan isimlerin Başkanlık Merkezinde yapılacak ikinci bir sınava alınmak üzere 01 Ekim 2019 mesai bitimine kadar DİBBYS (EHYS)‘de açılan “Dini Musiki Kursu” başlıklı bölüme girilmesi gerekmektedir. Başkanlık Merkezinde yapılacak ikinci sınava katılacakların sınav günleri Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Web sitesinin duyurular bölümünde yayınlanacaktır.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi