Dr. Selim Argun: Kıbrıs bize Hala Sultan’ın Bir Emanetidir!

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Hala Sultan Camii’nde cuma hutbesi irad etti ve namaz kıldırdı.

Dr. Selim Argun: Kıbrıs bize Hala Sultan’ın Bir Emanetidir!
Yayınlama: 27.03.2019
476
A+
A-

Hala Sultan Camii’nde cuma namazı buluşması

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı DrSelim Argun, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yapımı kısa süre önce Türkiye Diyanet Vakfınca tamamlanan ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından ibadete açılan Hala Sultan Camii’nde cuma vaazı verdi, hutbe irad edip namaz kıldırdı.

Cuma vaazında, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türkiye’nin ayrılmaz bir parçası olduğuna ve Türkiye’den getirilen taşlarla inşa edilen Hala Sultan Camii’nin önemine işaret eden Argun, Kıbrıs’ın fethedildiği günden bugüne kadar her dönemde ilmek ilmek vakıf eserleriyle, camilerle, medreselerle donatıldığını ve Hala Sultan Camii’nin de bu geleneğin bir devamı olduğunu söyledi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun şöyle devam etti:

“Osmanlı devlet geleneğinde din ve devlete ait binalar taştan, özel mülkiyete ait binalar ise ahşaptan yapılırdı. Bu gelenek, din ve devletin ebedi olduğuna, kişilerin ise gelip geçici olduğuna işaret ederdi. İşte Hala Sultan Camii de bu geleneğin devamı olarak tamamı Türkiye’den getirilen taşlarla inşa edildi.

Hala Sultan Camii, Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımıza, Müslüman kardeşlerimize, Türkiye Cumhuriyeti halkının bir hediyesidir. Ve caminin inşasında kullanılan taşlar, Kıbrıs’ın ve Kıbrıs Türkü’nün, Türkiye’nin, anavatanın ayrılmaz bir parçası olduğunun göstergesidir.”

Dr. Selim Argun daha sonra, hutbe irad etti ve cuma namazını kıldırdı.

Namazın ardından Kıbrıslılarla bir süre sohbet eden Argun, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını iletti.

Büyükelçilik ziyareti

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun Kıbrıs programı kapsamında Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliğini de ziyaret etti.

Ziyarette, Büyükelçi Ali Murat Başçeri ile Diyanet İşleri Başkanlığının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yürütmekte olduğu din hizmetleri ve bundan sonrası için planlanan projeler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

KKTC’nin Türkiye ve Diyanet İşleri Başkanlığı nezdinde önemli bir yeri olduğunu belirten Argun, söz konusu coğrafyada her zaman güzel hizmetlerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Temasları kapsamında Vakıflar Genel Müdürlüğünü de ziyaret eden Dr. Argun, iki ülke arasında vakıf mallarının korunmasına yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi gerektiğini, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bu noktada yapılacak her türlü çabaya destek verileceğini ifade etti.

Üniversite ziyareti ve konferans

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesini ziyaret eden Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun, burada ilahiyat fakültesi öğrencilerine “İlahiyat Perspektifi” konulu konferans verdi.

Argun, üniversite mezunları içerisinde güzel meslek sahibi olunmasının bireysel çaba gerektirdiğini ifade ederek, “İnsan kalabalığı içerisinde sivrilebilmek, ön plana çıkabilmek için kendinizi çok yönlü yetiştirmek durumundasınız.” dedi.

Üniversitelerin kişilere; küresel dünyadaki gelişmeleri öğretmek, medeniyetin öznesi haline gelmesinde ve meslek sahibi olmasında destek olmak gibi görevlerinin bulunduğunu kaydeden Dr. Argun, “Bizler, kariyer ve eğitim planlaması yaparken mutlaka küresel farkındalık kazanmaya, yerelde medeniyetimizin dinamiklerini bilmeye ve temsil etmeye, aynı zamanda da iyi bir meslek sahibi olabilmeye gayret etmeliyiz.” ifadesini kullandı.

KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay’ı ziyaret

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Talip Atalay’ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştü.

Samimi bir atmosferde geçen ziyaretten duyulan memnuniyet dile getirilerek KKTC Din İşleri Başkanı Atalay, Başkan Yardımcısı Argun’a Kıbrıs’a özel el işi ipek kozası hediye etti.

Görüşmede Din İşleri Başkan Yardımcıları Fahrettin Öğdü, Mustafa Küçük ve Türkiye Cumhuriyeti Lefkoşa Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Erdoğan Eken de hazır bulundu.

Din görevlileri buluşması

Son olarak Hala Sultan Camii Konferans Salonu’nda, Din Hizmetleri Müşavirliği tarafından organize edilen personel toplantısına katılan Dr. Selim Argun, Diyanet İşleri Başkanlığın yurt dışı hizmetleri ve din görevliliğinin yurt dışı perspektifi üzerinde durarak görevlilere vazife ve sorumlulukları hakkında hatırlatmalarda bulundu.

Din görevlileri buluşmasına Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, elçilik mensupları, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesinden akademisyenler ve din görevlileri katıldı.

 

KAYNAK : https://www.diyanethaber.com.tr/

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi