Eskişehir’de Esnaflar Güne Dualarla Başlıyor..

Eskişehir de önceden var olan ve uzun yıllar unutulan “esnaf duası” geleneği İl Müftülüğü tarafından yeniden yaşatılmaya başlandı.

Eskişehir’de Esnaflar Güne Dualarla Başlıyor..
Yayınlama: 02.01.2020
527
A+
A-

Eskişehir çarşı merkezindeki esnaf, İl Müftülüğü tarafından yeniden başlatılan esnaf duası geleneği kapsamında her hafta pazartesi günü “hayırlı ve bereketli kazanç” için dua ediyor.

Esnafın yoğun olduğu çarşı cami avlusunda sabah saatlerinde yapılan esnaf duasına katılan İl Müftüsü Bekir Gerek, yaptırdığı duanın ardından yaptığı açıklamada ahilik kültürünün yeniden yaşatılmaya başlandığını belirterek esnafta olması gereken özellikleri de sıraladı.

Müftü Gerek, ahilik kültürünün önemini vurgulayarak ahilik kardeşlik demektir. Yapılan bu dua ile bu kardeşliği yeniden canlandırmayı amaçlıyoruz. Öyle ki Hz. Peygamber; “Sizden biriniz, kendisi için arzu edip istediği şeyi, din kardeşi için de arzu edip istemedikçe, gerçek anlamda iman etmiş olmaz.” Buyuruyor. Dolayısıyla esnaf birbiriyle haksız rekabet etmeyecek, birbirini aldatmayacak, birbiriyle yardımlaşacak, gönülden kucaklaşacak, kardeş gibi birbirini gözetip yardımcı olacak ve en önemlisi dürüstlük üzerine Allah’tan rızkını bol isteyecektir. Dualarımız bunun içindir. İfadelerini kullandı.

Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen ise uzun yıllardır unutulan bir geleneğin yeniden yaşatılmaya başlanmasından dolayı duyduğu mutlulukla esnafın memnuniyetini ileterek İl Müftüsü Bekir Gerek’e ve Çarşı Cami görevlilerine teşekkür etti.

Çarşı Cami avlusunda yapılan duaya İl Müftüsü Bekir Gerek, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen, Çarşı Cami Görevlileri, çok sayıda esnaf ve yoldan geçen vatandaş katıldı.

İl Müftüsü Bekir Gerek’in yaptırdığı duaya hep birlikte eşlik eden vatandaşlar daha sonra işletmelerini açmaya başladı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi