“Gönül Dilinin Yer Ettiği Bir Ailede; Rahmet Konuşur, Şiddet Susar”

Batman Müftülüğü Kur’an kursu öğreticilerine yönelik iki günlük “Temel Aile Bilinci Eğitimi” semineri düzenledi. Detaylar haberde…

“Gönül Dilinin Yer Ettiği Bir Ailede; Rahmet Konuşur, Şiddet Susar”
Yayınlama: 28.02.2019
938
A+
A-

Batman’da Kur’an kursu öğreticilerine yönelik “Temel Aile Bilinci Eğitimi” semineri düzenlendi.

Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleşen ve iki gün süren seminerde İl Müftüsü Turgut Erhan ile Aile Dini ve Rehberlik Bürosu (ADRB) vaizleri tarafından sunumlar yapıldı.

Batman Müftüsü Turgut Erhan, eğitim seminerine katılan Kur’an kursu öğreticilerine “Aile Bilinci”konulu bir konuşma yaptı.

İnsanların evlenerek hem huzurlu bir yuva kurmak hem de topluma sağlıklı bir aile kazandırmak arzusunda olduğunu belirten Müftü Erhan, “Nikâhla başlayan sağlam ve uzun soluklu bir birliktelik, Peygamberimizin önerdiği hayat tarzına da uygundur. Sevgili Peygamberimiz, yalnızlığa değil aile hayatına teşvik etmiştir.” ifadelerini kullandı.

“Mutlu bir yuva, hiç problem yaşanmayan bir ev demek değildir.” diyen Erhan, “Huzurlu aile, sağlıklı bir iletişim ağı kurarak sorunları ve sıkıntıları insanca çözebilen aile demektir.” değerlendirmesinde bulundu.

Aile içinde “meveddet”in önemine de değinen Turgut Erhan, sözlerini şöyle tamamladı:

“Başından sonuna meveddeti; yani gönlündeki sevgiyi seslendirebilmek ve en zor anlarda kalbindeki rahmetin sıcaklığını hissettirebilmek, gönül dilinin hâkim kılınmasına bağlıdır. Gönül dilinin yer ettiği bir ailede; rahmet konuşur, şiddet susar. Sevgi konuşur, nefret susar. Dostlar konuşur, düşmanlar susar. Bilek gücü değil, yürek gücü konuşur.

Öğreten, başkalarına aktaran olarak kendi içimizde de bunu diri tutabilmek, canlı tutabilmek, başkalarına örnek olabilmek, o örnekliği sürdürebilmek için yol ve yöntemleri bulabilmek, sorumluluklarımızı bir kez daha hatırlayabilmek için böyle bir eğitim semineri düzenlemiş bulunmaktayız. Bu vesileyle burada öğrendiklerimizi hem ailemizde uygulayacak hem de kurslarımızdaki öğrencilerimize anlatacağız. Ailelerimizin Kur’an ve sünnet eksenli sahih dini bilgi çerçevesinde kurulmasına, korunmasına ve güçlendirilmesine yardımcı olacağız.”

Eğitim seminerlerinde katılımcılara “Ailem ve Ben”, “Ailemde Bir Çocuk Var”, “Ailemde Bir Genç Var”, “Ailemde Bir Yaşlı Var”, “Ailemde Bir Engelli Var”, “Akrabalarım Var”, “Ailemin İletişim Dili”, “Ailede İffet ve Mahremiyet”, “Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum”, “Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum”, “Ailemde Merhamet İstiyorum” ve “Ailem Dağılmasın” başlıkları altında sunumlar yapıldı.

Eğitim seminerleri katılımcılara sertifikalarının verilmesiyle son buldu.

 

KAYNAK:  https://www.diyanethaber.com.tr/

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi