Afyonkarahisar Müftülüğü 2019 Yılı Cami ve Din Görevlileri Haftası Yarışma Takvimi Açıklandı!

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulunca 2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenecek yarışmalarla ilgili şartname ve yarışma tarihi cetveli…

Afyonkarahisar Müftülüğü 2019 Yılı Cami ve Din Görevlileri Haftası Yarışma Takvimi Açıklandı!
Yayınlama: 14.02.2019
670
A+
A-

Yarışma Şartnamesi:

Başkanlığımızca Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde taşra teşkilatında görevli Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında Hafızlık, Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma; Kur’an kursu öğreticisi unvanlarında görev yapan kadın personel arasında Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmaları düzenlenmektedir.

  1. AMAÇ:

Başkanlığımız personelinin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmelerini, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, hizmet aşkı ve heyecanını kaybetmeden görevlerini cesaretle icra etmelerini ve hizmet süresince kendilerine güven duymalarını sağlamaktır. Ayrıca ülkemizde Başkanlığımız Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu tarafından, yurt dışında ise diğer ülkelerce düzenlenen uluslararası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmalarına Türkiye’yi temsilen katılacak yarışmacıların; ulusal düzeyde yapılan yarışmalarla tecrübe edinerek uluslararası yarışmalarda daha iyi dereceler elde etmeleri hedeflenmektedir.

  1. YARIŞMAYA KATILIM ŞARTLARI:

Erkek Görevliler: Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına Başkanlığımız taşra teşkilatında görevli asıl, vekil ve sözleşmeli imam-hatip, müezzin-kayyım, Kur’an Kursu Öğreticisi unvanlarında görev yapan erkek personel,

Kadın Görevliler: Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına Başkanlığımız taşra teşkilatında görevli asıl, vekil ve sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi unvanlarında görev yapan kadın personel katılabilecektir.

  1. MÜRACAAT:

Şartları uygun olan personelimiz, 15 Şubat – 15 Mart 2019 tarihleri arasında bağlı bulundukları müftülüklere müracaat edebileceklerdir. İhtisas ve kıraat bölümü kursiyerlerinin müracaatları ilgili eğitim merkezi müdürlüğünce alınacaktır. Eğitim merkezlerindeki kısa süreli kursiyerlerin müracaatları ise eğitim merkezi müdürlüğünce kabul edilecek ve müracaat dilekçeleri kursiyerin bağlı bulunduğu müftülüğe gönderilecektir.

Yarışmalara katılma şartlarını taşıyan personel, bu şartnamede belirtilen yarışmalardan kendisinin belirleyeceği sadece bir dalda yarışmaya müracaat edebilecek, aynı yıl içerisinde birden fazla yarışmaya müracaatı kabul edilmeyecektir.

Erkek Görevliler: Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarının önceki yıllarda yapılan Türkiye finallerine katılarak birinci, ikinci ve üçüncü olan personelin,

Kadın Görevliler: Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarının önceki yıllarda yapılan Türkiye finallerine katılarak birinci, ikinci ve üçüncü olan personelin müracaatları kabul edilmeyecektir.

  1. UYGULAMA:
  • Hafızlık yarışmasında değerlendirme; ilgili kurullarca hıfzı kontrol, eda-sada ve tecvit üzerinden yapılacaktır.
  • Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma yarışmasında değerlendirme; ilgili kurullarca güzel okuma (eda), tecvit, terennüm (makam) ve meal üzerinden yapılacaktır. Seçici kurul, Ek-7 ’de belirlenen aşırlar arasından (il ve ilçelerde 4, bölge yarışmalarında 7, Türkiye Final Yarışmalarında 10) kura ile yarışmacının okuyacağı aşrı belirleyecek ve yarışmacıya okuduğu aşırdan bir ayet meali, varsa sebeb-i nüzul ile kelime bilgisini ölçmek amacıyla bir soru daha soracaktır. Bu hususta yarışmacılar, söz konusu listedeki aşırlardan “Kur’an Yolu Meal ve Tefsiri” isimli eserin ilgili bölümlerinden sorumlu tutulacaktır.
  • Erkek Görevliler: Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına, ilçe ve il bazında başlanacak ve yarışmaya katılım şartlarına sahip istekli bütün personelin katılımı sağlanacaktır. İlçe ve il merkezi birincileri belirlenecek, bunlar arasında il merkezinde yapılacak yarışma sonucunda bölge yarışmasında ili temsil edecek olan il birincisi tespit edilecektir. Bölgelerde düzenlenecek yarışmada Türkiye final yarışmasında bölgeyi temsil edecek bölge birincisi belirlenecektir.
  • Kadın Görevliler: Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmalarına, il bazında başlanacak ve yarışmaya katılım şartlarına sahip istekli bütün personelin katılması sağlanacaktır. İlçelerden müracaat edenler ildeki yarışmaya katılacaktır. İl birincileri böylece belirlenecektir. Büyük şehir statüsünde olan illerin yalnızca metropol ilçelerinde İlçe Seçici Kurulu oluşturulabilecek ve ilçe birincileri, bağlı oldukları il müftülüklerine bildirilecektir. Büyük şehirlerde metropol ilçe birincileri ile diğer ilçelerden müracaat edenler arasından il birincisi belirlenecektir. Bölgelerde düzenlenecek yarışmada Türkiye final yarışmasında bölgeyi temsil edecek bölge birincisi tespit edilecektir.
  • İhtisas ve Kıraat Bölümü Kursiyerleri: Birden fazla müracaat olması halinde ilgili dini yüksek ihtisas/eğitim merkezi müdürlüğünce belirlenecek seçici kurul marifetiyle bu şartnamede belirtilen usuller çerçevesinde yarışma yapılacak, yarışmada birinci olan kursiyerin ismi il birincisinin belirleneceği yarışmaya katılması temin edilmek üzere il müftülüğüne bildirilecektir.
  • İl, ilçe ve bölge merkezlerindeki yarışmalar halkın huzurunda ve daha çok katılımın sağlanması amacıyla cami içinde veya cami dışında uygun salonlarda yapılacaktır. Yarışma yeri, tarihi ve saati çeşitli yollarla vatandaşlarımıza duyurulacaktır.
  • Yarışmalar için mümkün mertebe öğle ve/veya ikindi namazlarından sonraki saatler tercih edilecektir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN!

 

AFYONKARAHİSAR İL MÜFTÜLÜĞÜ 2019 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI YARIŞMA TAKVİMİ (KUR’AN-I KERİM’İ GÜZEL OKUMA VE HAFIZLIK YARIŞMASI İÇİN)

 

ERKEK DİN GÖREVLİLERİ: 

HAFIZLIK YARIŞMASI TAKVİMİ

Müracaat Tarihi: 15 Şubat – 15 Mart 2019 tarihleri arası

İl Merkezi Yarışma Tarihi: 08 Nisan 2019  Saat: 10.00

İl Birinciliği Yarışma Tarihi: 06 Mayıs 2019  Saat: 15.0

Bölge Birinciliği Yarışma Tarihi: 23 Haziran 2019  (AYDIN)

Türkiye Finalinin Yapılacağı Tarih: 15 Eylül 2019  (KÜTAHYA)

KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI TAKVİMİ

Müracaat Tarihi: 15 Şubat – 15 Mart 2019 tarihleri arası

İl Merkezi Yarışma Tarihi: 08 Nisan 2019  Saat: 14.00

İl Birinciliği Yarışma Tarihi: 06 Mayıs 2019  Saat: 13.00

Bölge Birinciliği Yarışma Tarihi: 19 Haziran 2019  (ANTALYA)

Türkiye Finalinin Yapılacağı Tarih: 29 Eylül 2019  (İZMİR)

 

KADIN DİN GÖREVLİLERİ:

HAFIZLIK YARIŞMASI TAKVİMİ:

Müracaat Tarihi: 15 Şubat – 15 Mart 2019 tarihleri arası

İl Birinciliği Yarışma Tarihi: 07 Mayıs 2019  Saat: 14.00

Bölge Birinciliği Yarışma Tarihi: 22 Haziran 2019  (MUĞLA)

Türkiye Finalinin Yapılacağı Tarih: 15 Eylül 2019  (ESKİŞEHİR)

KUR’AN-I KERİMİ GÜZEL OKUMA YARIŞMASI TAKVİMİ

Müracaat Tarihi: 15 Şubat – 15 Mart 2019 tarihleri arası

İl Birinciliği Yarışma Tarihi: 07 Mayıs 2019  Saat: 15.00

Bölge Birinciliği Yarışma Tarihi: 20 Haziran 2019  (ISPARTA)

Türkiye Finalinin Yapılacağı Tarih: 29 Eylül 2019  (MANİSA)

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.