Antalya Aksu İlçe Müftüsü Mehmet CEYLAN Emekli Oldu.

Aksu İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan’a emekli olması nedeniyle veda programı düzenlendi.

Antalya Aksu İlçe Müftüsü Mehmet CEYLAN Emekli Oldu.
Yayınlama: 31.12.2019
2.106
A+
A-

Düzenlenen veda programına Antalya İl Müftüsü Osman Artan, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün, Belediye Başkanı Halil Şahin, İl Müftü Yardımcıları Mustafa Şimşek, Osman Demirel, Aksu İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, Kepez Müftüsü Metin Arcaklıoğlu, Döşemealtı İlçe Müftüsü Davut Çalışkan, İl Müftülüğü Personel Şube Müdürü Süleyman Akgün, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Mehmet Çatalbaş, Siyasi Parti Temsilcileri, Din görevlileri ve Aksu protokolü katıldı.

Gerçekleştirilen gecede, İl Müftüsü Osman Artan, Aksu Kaymakamı Aydın Ergün ve Belediye Başkanı Halil Şahin tarafından Aksu İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan’a yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür edilerek, başarı belgesi ve plaket takdim edildi. Programda Antalya İl Müftülüğü musiki korosu davetlilere Tasavvuf Musikisi ziyafeti vererek unutulmaz anlar yaşattı.

İlçe Müftüsü Ceylan ise programda yapmış olduğu konuşmada protokol üyelerine, çalışma arkadaşlarına ve tüm Aksu halkına teşekkür etti. Program İl Müftü Yardımcısı Mustafa Şimşek’in yapmış olduğu dua ile sona erdi.

ÖZGEÇMİŞ

Erzurum İli Tortum İlçesi Aşağıkatıklı köyünde 1955  yılında doğdu. İlkokulu doğum yeri olan Aşağıkatıklı Köyü İlkokulu’nda bitirdi. İlkokuldan sonra 1968-1969 eğitim öğretim yılında Erzurum İmam-Hatip Okuluna kayıt oldu. Erzurum’un tanınmış âlimlerinden özel dersler aldı. Ders notları 8 ve daha yukarı olduğu için İmam-Hatip Okulu’nu 5. sınıfta iken 6 ve 7. sınıfların  derslerini aynı yılda vererek 1973 yılında Erzurum İmam–Hatip Okulu’ndan mezun oldu. Yine aynı yıl imtihanları kazanarak Erzurum Yüksek İslam Enstitüsüne girdi. Bu okuldan 1976-1977 öğretim yılında mezun oldu. Yüksekokulu bitirdiği tarihte Diyanet İşleri Başkanlığınca açılan müftülük imtihanını kazandı.

  • 1977-1978 yılları arasında Erzurum İli Narman İlçe Müftülüğü
  • 1978-1980 yılları arasında Kars İli Tuzluca İlçesi (Yedek Subaylık)
  • 1980-1984 yılları arasında Kars İli Tuzluca İlçe Müftülüğü
  • 1984-1989 yılları arasında Erzurum İli Pasinler İlçe Müftülüğü
  • 1989-1999 yılları arasında Samsun İli Vezirköprü İlçe Müftülüğü
  • 1999-2007 yılları arasında Ordu İli Fatsa İlçe Müftülüğü
  • 2007- 2010 yılları arasında Rize İli Çayeli İlçe Müftülüğü
  • 2010 – 2017 yılları arasında Tokat İli Erbaa İlçe Müftülüğü görevinde bulundu.
  • 2017 Yılı Kasım ayında Antalya Aksu İlçe Müftülüğü’ne atandı.
  • 01/01/2020 tarihi itibariyle yaş haddinden emekli oldu.

Görev yaptığı bu süre içerisinde 1986 yılında Almanya’nın Frankfurt şehrinde, 1991 yılında Almanya’nın Nünberg şehrinde Ramazan ayında din görevlisi olarak görevlendirildi.

Pasinler Merkez Kuran Kursu,  Vezirköprü Köprülü Mehmet Paşa Camii, Vezirköprü Kuran Kursu ve Müftülük Binası, Erbaa Evyaba Kur’an Kursu ve Erbaa 4-6 Yaş Grubu 15 Temmuz Şehitler Kur’an Kursu gibi örnek olarak gösterilebilecek eserlerin yanında; hizmet binası, hizmet aracı, lojman, okul ve köprü gibi kamu yararına olan birçok hizmete öncülük etti.

Arapça ve Fransızca bilmektedir. Bu dillerde yayınlanan basılı ve görüntülü yayınları takip etmektedir. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

 

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi