Gaziantep’te Kuşakları Buluşturan Yarışmanın Ödül Töreni Yapıldı

Gaziantep’te Kuşakları Buluşturan Yarışmanın Ödül Töreni Yapıldı
Yayınlama: 24.01.2023
189
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından “Nineden/Dededen Toruna Mektup Yarışması” düzenlenmişti.

Bu kapsamda Gaziantep İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında açılan “İhtiyaç Odaklı Kur’an Kursları Öğretim Programı”na kayıt yaptıran kadın kursiyerler ile camilerde açılan “Camilerde Kur’an Öğretimi Programı”na kayıt yaptıran erkek kursiyerler torunlarına mektup yazdı.

Dereceye giren kursiyerler için İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda “Ödül Takdim Töreni” gerçekleştirildi.

Törende konuşan İl Müftü Yardımcısı Hayriye Aydın, “Kur’an kurslarımızda ve camilerimizde eğitim almakta olan nine ve dedelerin torunlarına ahlak ile ilgili duygu, düşünce ve bilgilerini bir mektupla aktarmalarını istedik. Bu sayede mektubu yazan büyüklerde ve mektubun yazıldığı yeni nesilde farkındalık oluşmasını sağlamak amacıyla böyle bir yarışma düzenledik. Yaşlılarımız, gençlere nispetle hayata dair daha fazla tecrübeli. Bu vesilesiyle genç kuşaklar, yaşlılarımızın bilgi ve tecrübesiyle buluşma imkanına kavuşacak.” dedi.

Konuşmaların ardından İl Müftü Vekili Dr. Ramazan Yıldırım, yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: Diyanet Haber

 

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi