Başkan Erbaş, Erzurumda “1001 Hatim” Duasını Yaptı!

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Erzurum’da İslam alimi Pir Ali Baba’nın başlattığı ve yaklaşık 5 asırdır sürdürülen “1001 Hatim” geleneği kapsamında okunan hatmi şeriflerin duası yaptı.

Başkan Erbaş, Erzurumda “1001 Hatim” Duasını Yaptı!
Yayınlama: 18.01.2019
2.344
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Erzurum’da İslam alimi Pir Ali Baba’nın başlattığı ve yaklaşık 5 asırdır sürdürülen “1001 Hatim” geleneği kapsamında okunan hatmi şeriflerin duası yaptı.

Ulu Camii’nde Cuma namazı öncesi gerçekleştirilen programda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, ‘1001 Hatim’ geleneği kapsamında bu yıl 37 bin 905 adet hatim okunduğunu söyledi.

Başkan Erbaş, Kur’an’ın bir hayat kitabı olduğunun altını çizerek “Bu açıdan O’nun hayat veren ilkelerini, mesajını en doğru şekilde anlamanın ve yaşamanın gayreti içerisinde olmalıyız” dedi.

“Bugünün bunalımlar yaşayan dünyasına Kur’an’ın adalet ve ahlak yüklü hayat veren ilkelerini taşımak, bizim için bir sorumluluktur”

Hz Peygamberin Kur’an-ı Kerim’i ve O’nun insanlığa kazandırdığı değerleri yeryüzüne taşıma görevini veda haccında Müslümanlara emanet ettiğini belirten Başkan Erbaş,

“Bugünün bunalımlar yaşayan, türlü sorunlarla kuşatılmış dünyasına Kur’an’ın çağlar üstü mesajını, merhamet, adalet, ahlak yüklü, hayat veren ilkelerini taşımak, bizim için bir sorumluluktur” diye konuştu.

Başkan Erbaş, mü’minlerin tarihten günümüze kadar Kur’an’ı Kerim’i anlama ve O’nu hayat rehberi edinme gayretiyle bütün insanlık adına güzel hizmetler yaptıklarını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Milletimizin büyük medeniyetler kurmasında, zor zamanlardan çıkmasında, istiklal mücadelesi dönemlerinde en büyük imkânı ve motivasyonu inandığı kitabı Kur’an-ı Kerim olmuştur. Dolayısıyla biz inancımızla, imanımızla, Kitabımızla var olmuş bir milletiz.”

Kur’an-ı Kerim’in; hak ile batılı, doğru ile yanlışı, güzel ile çirkini, faydalı ile zararlıyı birbirinden ayıran bir ölçü olduğuna dikkat çeken Başkan Erbaş, şöyle konuştu:

“Kur’an-ı Kerim, en doğru yola iletir, hakkı hakikati, ilmi, irfanı, edebi, hikmeti, adaleti, merhameti, ahde vefayı, hayırda yarışmayı, insanı insan yapan değerleri öğretir bütün insanlara. O kitap ki; en güzel ahlakı gösterir. Bize iyi kul olmayı, iyi baba olmayı, iyi aile olmayı, iyi anne olmayı, iyi eş olmayı, iyi evlat olmayı, iyi kardeş olmayı, iyi dost olmayı öğretir. O kitap ki; aşırılıktan, azgınlıktan, her türlü kötülükten, münkerden, yanlıştan sakındırır.”

“Kur’an-ı Kerim’e kalbimizi, aklımızı ne kadar açarsak o da, bizlere bereketini, hakikatini o kadar açacaktır”

Müslümanların Kur’an-ı Kerim’den O’na hizmeti kadar istifade edeceği değerlendirmesinde bulanan Başkan Erbaş, “O’na ne kadar değer verirsek, Allah katında değerimiz o kadar artacaktır. Biz Kur’an-ı Kerim’e kalbimizi, aklımızı ne kadar açarsak O, bizlere bereketini, hakikatini, şefaatini o kadar açacaktır. Eğer biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek; O da bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır” şeklinde konuştu.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından “1001 Hatim” geleneği kapsamında okunan hatmi şeriflerin duası yaptı. Duaya binlerce vatandaş ‘amin’ diyerek eşlik etti.

“1001 Hatim” geleneği çerçevesinde evlerde ve camilerde bir ayı aşkın süredir okunan hatmi şeriflerin duası için düzenlenen programda, Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapıldı. Erzurum Müftülüğüne bağlı Hafızlar Korosu ilahi okudu. Programa genç-yaşlı binlerce vatandaş katıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi