Bayburt Müftülüğü, 43 Hafız Kur’an-ı Gönüllerine Yazdı.

Bayburt İl Müftülüğü kız ve erkek Kur’an kurslarında hafızlığını tamamlayan 43 öğrenci için hafızlık icazet merasimi düzenledi.

Bayburt Müftülüğü, 43 Hafız Kur’an-ı Gönüllerine Yazdı.
Yayınlama: 22.03.2019
674
A+
A-

Bayburt Kapalı Spor Salonunda düzenlenen ve halkımızın yoğun ilgi gösterdiği icazet merasimine; Strateji ve Bütçe Başkanı Naci Ağbal, Bayburt Millet Vekili Sayın Fetani Battal, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazn Muslu, Garnizon Komutanı Albay Davut Delibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun, Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın, Demirözü Kaymakamı Ömer Çoşkun, Kamu Kurum Amirleri, STK temsilcileri ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

İstiklal Marşı ve hafız öğrencilerden Abdulmüttalip Gülsün’ün Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan Program İl Müftülüğümüz İlahi Korosunun seslendirdiği ilahiler, sala dinletisi ve açılış konuşmaları ile devam etti.

“Hafızlık, Kur’an-ı Kerim-i akla ve kalbe yerleştirmektir”

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Hasan Başoğlu. “Kalplerini Kur’an ile ziynetlendiren hafızlarımızı can-ı gönülden kutluyorum. Anne-babalarınızı tebrik ediyorum. Hocalarınıza teşekkür ediyorum”.

Hamdolsun ülkemizde Kur’an-ı Kerim’i okuma azmi ve heyecanı her gün artmaktadır. Bir zamanlar yanlış ve akıl dışı uygulamalarla Kur’an öğrenimine sekte vurulmaya çalışılsa da, günümüzde 4 yaşından son nefesimize kadar Kur’an öğrenmeye hiçbir engel kalmamıştır. Kur’an-ı Kerim okullarımızda seçmeli ders olarak okutulmaktadır. Bundan dolayı, katkısı olan devlet büyüklerimize, halkımıza ve bu alanda çalışan personelimize teşekkür ediyor,  gayretlerinin bereketli, başarılarının daim olmasını diliyorum.

Kıymetli hafız ve hafize kardeşlerim! Ezberlediğiniz, kalbinize nakşettiğiniz Kur’an-ı Kerim’in hayat veren mesajlarını anlamaya çalışacaksınız. O’nun üstün hakikatlerini öğrendikçe, onun ahlakıyla ve ahkâmıyla hayatınızı güzelleştireceksiniz. Kur’an’ı yaşayarak topluma örnek olacaksınız. Hafızlık bir kitabı öylesine ezberlemek değildir. Kur’an-ı Kerim-i akla ve kalbe yerleştirmek, hayata ve ahlaka kılavuz yapmak, anlayarak aydınlattığı yoldan yürümektir. Hıfzınızı asla unutmayacaksınız. Sahip olduğunuz bu hazineyi kaybetmeyeceksiniz. Hafızlık büyük bir nimettir. Her nimetin şükrü kendi cinsinden eda edilir. Hafızlığın şükrü, onu unutmamak, yaşamak ve hayatı onunla güzelleştirmektir.

Ya Rabbi, bu güzel coğrafyada ezanlarla, bayrakla, tevhid ve tekbirlerle yaşamayı; iman, İslam ve Kur’an’la payidar olmayı aziz milletimize nasip eyle.” Dedi.

İl Müftüsü Hasan Başoğlu’nun ardından kürsüyü teşrif eden Bayburt Millet Vekili Fetani Battal, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan ve  Belediye Başkanı Mete Memiş Kur’an-ı kerim’i  okuma, anlama ve Kur’an-ı kerim’in  ahkamıyla hayata yön vermenin ehemmiyetine değinen konuşmalarının ardından,  hafızlıklarını tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, ailelerine ve hocalarına teşekkür ettiler.

“Kur’an öğrenmenin ve öğretmenin yasak olduğu zamanlardan; teşvik edildiği zamanlara gedik.”

İcazet merasiminde kürsüyü teşrif eden Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın Naci Ağbal “Kur’an öğrenmenin ve öğretmenin yasak olduğu zamanlardan; teşvik edildiği zamanlara gedik. Özellikle Sayın Cumhur Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eğitim ve öğretime verdiği büyük destek sayesinde bugün burada bu evlatlarımızın icazet merasimindeyiz. Ben hepsini tebrik ediyorum. Ailelerine ve hocalarına teşekkür ediyorum.

         “Kur’an’ın rahmetinden uzak kalmış hane ve gönüller, manen çöküntü içerisindedir”

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu, 1975 yılından bugüne kurumdan hafızlık belgesi alanların sayısının mart ayı başı itibarıyla 146 bin 760 olduğunu, halen 934 bin 206 öğrenciye Kur’an eğitimi verildiğini bildirdi.

Muslu: Kur’an öğrenimi ve öğretimiyle ilgili teşviklerin çoğunun, sadece ezberlemeyi değil manasını anlamayı ve gereğince amel etmeyi de içerdiğini belirterek, “Yani lafzının hamili, manasının amili olmak hedeflenmektedir. Öğrencilerin buna göre yetiştirilmesi gerekiyor.” dedi. Prof. Dr. Muslu, 1975 yılından bugüne Diyanet İşleri Başkanlığından hafızlık belgesi alanların sayısının mart ayı başı itibarıyla 146 bin 760 olduğunu ifade ederek, şu bilgileri paylaştı: “Sadece 2018 yılında hafızlık belgesi almaya hak kazananların sayısı 5 bin 684’tür. Bugün gelinen nokta itibarıyla hafızlık temel programında 19 bin 908, hafızlık programında 39 bin 124, hafızlık tekrar ve talim programında 835 öğrenci hafızlık eğitimine devam etmektedir. Başkanlığımızın Türkiye geneli Kur’an kursu faaliyetleri kapsamında 28 bin 482 kursta, 41 bin 923 derslikte, 44 bin 52 öğretici ile toplam 934 bin 206 öğrenciye Kur’an eğitimi verilmektedir. Bu rakamlar, milletimizin Kur’an eğitimine vermiş olduğu önemi ve nereden nereye gelindiğini göstermesi bakımından dikkat çekicidir.” Dünyada iyiliğin, güzelliğin, huzurun ve mutluluğun egemenliği için Kur’an ile daha çok meşgul olmak gerektiğinin altını çizen Muslu, şunları kaydetti: “Kur’an’dan yüz çevirmek, sıkıntı ve darlık sebebidir. Kur’an’ın rahmetinden uzak kalmış hane ve gönüller, manen çöküntü içerisindedir. Nitekim Peygamber Efendimiz, ‘Kalbinde Kur’an’dan bir şey bulunmayan kimse harap olmuş bir ev gibidir.’ buyurmuştur. Bu anlamda aziz milletimiz, yaşadığı yurdun harap olmaması, kalplerin ve hanelerin canlılığını muhafaza için iman ettiği kitabına her zaman hizmet etmeyi en yüce görev ve şeref kabul etmiştir. Kur’an’dan kopmayı, can damarının kesilmesi gibi büyük bir tehlike görmüş, samimi ve canhıraş gayretlerle Kur’an hizmetini hiçbir zaman kesintiye uğratmamıştır.” Dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.