Bolu Müftülüğü, Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım Sözlü Sınavı İlanı!

Bolu Müftülüğünce düzenlenen Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım sözlü sınav tarihleri belli oldu. Detaylar haberde…

Bolu Müftülüğü, Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım Sözlü Sınavı İlanı!
Yayınlama: 11.04.2019
1.238
A+
A-

İlgi a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu.

  1. Diyanet İşleri Başkanlığı Vaizlik, Kur’an Kursu Öğreticiliği, İmam-Hatiplik ve Müezzin- Kayyım Kadrolarına Atama ve Bu Kadroların Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği.
  2. Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
  3. Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.

İlimiz ve İlçe Müftülüklerinde İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmakta iken askerlik, uzun süreli yurtdışı görevlendirme, ücretsiz izin, geçici görevlendirme vb. nedenlerle görevden ayrılan cami görevlilerinin yerine ilgi kanun ve yönetmelikler uyarınca yarışma sınavı ile açıktan Vekil İmam-Hatip ve Vekil Müezzin-Kayyım ataması yapılacaktır.

A – SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şatları taşımak.
  • Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak.
  • Vekil İmam-Hatiplik için en az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak.
  • Vekil Müezzin-Kayyımlık için hafız olup, lise veya dengi okul mezunu olmak.
  • 2018 yılı KPSS (DHBT) sınavından 60 (altmış) ve üzeri puan almış olmak. (60 ve üstü puan alan yeterli sayıda müracaatçı olmaması halinde 50 puan ve üstü alanlar da ayrıca değerlendirilecektir.)
  • İmam-Hatiplik veya müezzin-Kayyıınlık yapmaya mani bir engeli bulunmamak.
  • 2018-2019 Eğitim – Öğretim Yılı sonunda mezun olabilecek İmam Hatip son sınıf öğrencileri de başvuru yapabileceklerdir, (sınavı kazanmaları halinde okullarının bitimi itibariyle bahse konu evrakları teslim etmeleri halinde göreve başlayabileceklerdir.)

B-BAŞVURU İŞLEMLERİ

  • Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar, bu şartları taşıdıklarını gösteren belgelerle (Dilekçe, T.C.kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi, En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi, 2018 Yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi, Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi, 1 Adet Vesikalık fotoğrafla birlikte aşağıda belirtilen müracaat tarihleri arasında İl Müftülüğümüze gelerek şahsen müracaat edeceklerdir.
  • İsteklileriıı sınavın yapılacağı tarihte saat 09:30’ da Bolu İl Müftülüğünde hazır bulunmaları gerekmektedir.
  • Sınavda başarılı olanlar, sınav bitim tarihinden sonra Müftülük Duyurular Panosunda ve bolumuftulugu.gov.tr adresi duyurular kısmından duyurulacak olup, adaylara ayrıca yazılı tebligat yapılmayacaktır.

C-DİĞER HUSUSLAR

  • Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.
  • Adaylar, sınava gelirken T.C. Kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
  • İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.
  • Sözlü sınavda 70 ve üzeri alanlar başarılı sayılacaktır.
  • Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvurusu geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişkisi kesilecektir.
  • Bu yapılacak olan Vekil İmam Hatip-Müezzin Kayyım sınavı geçerli olup, daha önceki yıllarda yapılan sınavlara itibar edilmeyecektir.

İlk Müracaat tarihi: 10 Nisan 2019

Son Müracaat tarihi: 24 Nisan 2019     saat: 17:30’a kadar

 

Sınav Tarihi ve Yeri: 25 Nisan 2019 (Perşembe) İl Müftülüğü

Not: Müracaatçı sayısına göre 26 Nisan 2019 (Cuma) tarihinde de sınava devam edilecektir.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi