Din-Bir-Sen: “Sivil Toplum Örgütleri Dengedir ve Özerk Olmalıdır”

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, “Sivil toplum örgütleri dengedir ve özerk olmalıdır, hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olamaz.” dedi.

Din-Bir-Sen: “Sivil Toplum Örgütleri Dengedir ve Özerk Olmalıdır”
Yayınlama: 25.01.2019
1.085
A+
A-

Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, Bolu’nun Mudurnu ilçesinde Mudurnu İlçe Müftülüğü’nün aylık mutad toplantısına katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasında Din-Bir-Sen’in faaliyetlerine değinen Özdemir, “Sendikamız genç bir sendika. Ancak faaliyetleri ve duruşu itibariyle yere sağlam basan, üyelerinin hakkını savunan, her geçen gün üye sayısını arttıran, üyelerine gelecek vadeden, devlet ile çalışanlar arasında denge oluşturmak isteyen bir sendikayız. Amacımız kimseyle kavga etmek veya kimseye talimat yağdırmak değil. Amacımız kurumun büyümesi, gelişmesi ve çalışanların barış ortamında görevlerini ifa etmesini sağlamaktır.” dedi.

“Bu yolda dava bilinciyle yürüyenler kalıcı olacak”

Din-Bir-Sen’in planlı ve programlı bir şekilde büyüdüğünü de aktaran Özdemir, “Biz şunun bilincindeyiz. Hormonlu büyümeler bir gün yolda kalacak, patlayacak. Ancak alın teriyle, emek vererek, bu yolda dava bilinciyle yürüyenler kalıcı olacak ve bu yolda yürümeye devam edecektir. Bu yol zorlu ancak biz bu yolda sizinle yürümekten, bu yükü her birlikte omuzlamaktan mutluyuz. Sizler de bu yolda bize omuz verirseniz biz daha güçlü olacağız. Daha güçlü olursak birlikte daha güzel işlere imza atarız. Bu da hepimizin başarısı olur.” ifadelerini kullandı.

“Sivil toplum örgütleri özerk olmalıdır”

Günümüzdeki sendikacılık anlayışına da değinen Özdemir, “Sivil toplum örgütleri dengedir ve özerk olmalıdır. Ayrıca sivil toplum örgütleri hiçbir siyasi partinin arka bahçesi olamaz. Maalesef bu günümüzde çokça suistimal ediliyor. Biz din gönüllüsüyüz, imamız toplumun önündeyiz rehberimiz Kur’an ve sünnet olmalıdır.” şeklinde konuştu.

Başkan Özdemir, programı çerçevesinde Genel Başkan Yardımcısı Menderes Ateş, Bolu İl Başkanı Zeki Atasever ve Mudurnu ilçe yönetimi ile Bolu İl Müftüsü Orhan Genç’e, Mudurnu İlçe Kaymakamı Emine Dilce’ye ve Mudurnu İlçe Müftüsü Necmi Ünsal’a da ziyarette bulundu.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.