Diyanet, 81 İl Mftülüğüne Talimat Verdi, Din Görevlileri Motivasyonu Artırıcı Etkinlikler Yapılacak!

Diyanet İşleri Başkanlığı, 81 İl Müftülüğüne gönderdiği talimatta din görevlilerinin motivasyonunu artırıcı etkinliklere ağırlık verilmesini istedi.

Diyanet, 81 İl Mftülüğüne Talimat Verdi, Din Görevlileri Motivasyonu Artırıcı Etkinlikler Yapılacak!
Yayınlama: 25.09.2018
1.148
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı, Camiler ve Din Görevlileri haftası münasebetiyle 81 il ve yurtdışı teşkilatlarında görev yapan 150 bine yakın personeline yönelik motivasyonu artırıcı etkinlikler düzenledi. Din görevlileri arasında; Kur’anı Kerimi güzel okuma, proje geliştirme, hutbe ve şiir yazma, dini bilgi yarışmaları gibi faaliyetlerle önce il birincilerini sonra bölge birincileri ve son olarak da Türkiye birincilerini belirledi.

Köy ve mezradan, şehir merkezlerine kadar bütün personelin katılımına imkan sağlayan etkinlikler neticesinde ödüller dağıtılacak.

1 Ekim Pazartesi Açılış

Her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında düzenlenen “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın bu sene açılışını 1 Ekim Pazartesi günü saat 10:30’da Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş gerçekleştirecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleşek açılışa din görevlileri, başkanlık personeli ve Ankara merkezden görevliler katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Din Görevlileriyle Buluşacak

“Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” temasıyla kutlanacak olan Camiler ve Din Görevlileri Haftasının ikinci programı ise 4 Ekim Perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek. 81 il genelinden her ünvandan personelin katılacağı programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Diyanet işleri Başkanı prof. Dr. Ali Erbaş da katılarak birer konuşma yapacaklar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bizzat din görevlileri ile bir araya geleceği “Camiler ve Din Görevlileri Haftası” etkinlikleri, din görevlilerinin motivasyonunu artıracak.

81 İl Müftülüğü’ne Talimat Gönderildi

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan 81 İl Müftülüğüne gönderilen yazıda;

Öteden beri mihrapları imamsız, minberleri hatipsiz, minareleri ezansız bırakmayan din görevlilerimiz, sadece ezan okumak ve namaz kıldırmakla yetinmeyip toplumda din ve sosyal hizmet gönüllüleri olarak çalışan, çevresindeki insanların derdiyle dertlenen, model alınan kimselerdir. Kadın-erkek, genç-yaşlı, fakir-zengin ayrımı gözetmeksizin toplumun bütün kesimlerine din hizmeti ulaştırma gayret ve heyecanı taşıyan; muhabbet, kardeşlik, birlik ve dirlik aşılayan örnek şahsiyetlerdir. Din görevlilerimiz insanları yargılamadan, hor görmeden, ötekileştirmeden sevgi, saygı, hak-hukuk, hoşgörü ve empati esaslarına dayanan bir din hizmeti anlayışıyla hareket etmektedir.

Başkanlığımız din görevlilerinin aşk ve heyecanlarını sürekli koruyarak kalplerini diri, zihinlerini duru, bilinçlerini şuurlu tutmak, yürütülen din hizmetlerinde etkinlik ve verimliliği artırmak, bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunmak, örnek projeleri tespit ederek yaygınlaştırmak, din görevlilerinin mesleki ve kişisel yönden kendilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmektedir. Bu bağlamda Başkanlığımızca, toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olması amacıyla 2018 yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda “Camiler ve Din Hizmetine Adanmış Ömürler” konusunun ele alınması kararlaştırılmıştır.

Hafta boyunca yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirilecek etkinliklerle din görevlisinin İslam tarihi ve medeniyetindeki yeri ve önemi üzerinde durulacak, din hizmetlerine büyük emekler vermiş örnek şahsiyetler ile cami ve Kur’ân kurslarının imar ve ihyasında önemli fedakarlıklarda bulunan hayır sahipleri hatırlanacak, böylece cami ve din görevlilerinin tarih boyunca yüklendikleri misyonun canlı tutulmasına katkı sağlanacaktır. denildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Vatandaş dedi ki:

    Din görevlilerinin motivasyonunun artırılması amiri olan müftülerin yetkilerini azaltın yeter. Mesala yillik iznini istedigi zaman kullansin. Insanca ve adaletli muamele gosterirseniz motivasyon artar sayın diyanet.

  2. R.ak dedi ki:

    Sayın idareciler siz msbts yi cikarin sınavı kendiniz yapmayın ama sizin kurallara göre işlem olsun mebus sınav için 12 tane kitap koyun ortaya sonra sınav dan en yüksek para alın bir saate bir senelik hayatı değişsin personel in sonra ETKINLIK DIYIN YAPSAN NE OLCAK MSBTS VARKEN GIC BIRSEYE GIRMEM IMAM HATIP OLARAK…

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi