Diyanet Başkanı Erbaş : Ömrümüzü İyi Değerlendirelim

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Fransa’nın Paris şehrinde bulunan Selimiye Camii’nde gurbetçilerle bir araya geldi.

Diyanet Başkanı Erbaş : Ömrümüzü İyi Değerlendirelim
Yayınlama: 06.01.2019
838
A+
A-

İkindi namazını kıldırdıktan sonra cemaate hitap eden Başkan Erbaş, “Ömrümüzü iyi değerlendirelim. İbadetlerimizi ihmal etmeyelim. Bizi koruyacak olan ibadetlerimizdir, namazımızdır, haccımızdır, zekatımızdır” dedi.

Başkan Erbaş, çocukların ve gençlerin eğitimlerinde büyüklerin örnekliğinin önemine işaret ederek, şöyle konuştu:

“Onlara anlattıklarımızdan daha çok, yaşadıklarımız esas ders olur. Biz yaşantımızla çocuklarımız için rol model olalım. Hz. Peygamber, iyi bir baba, iyi bir eş, iyi bir komşu, iyi bir arkadaş gibi her açıdan bize nasıl örnek oldu ise bizler de, onun yolunda giden ümmeti olarak çocuklarımıza, gençlerimize ibadetlerimizle, dürüstlüğümüzle, haramlardan titizlikle uzak duruşumuzla örnek olalım.”

Başkan Erbaş, çocuklara küçük yaştan itibaren din eğitiminin verilmesi gerektiğini kaydetti.

Çocuklara, gençlere eğitim verirken Hz. Peygamberin tavsiyesini dikkate alarak hareket edilmesinin altını çizen Başkan Erbaş, “Sevdireceğiz, kolaylaştıracağız. Bu metotla, sıcak hitaplarla, yaklaşımlarla çocuklarımıza sahip çıkalım. Böyle yaparsak yarınımızı emin ellere teslim ederiz” ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, konuşmasından ardından cemaatle selamlaştı.

Başkan Erbaş, daha sonra 4-16 yaş arası çocuklara din eğitimi ve Türkçe dersinin verildiği Lale Eğitim ve Kültür Merkezini ziyaret etti.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Erbaş, sınıfları gezdi, öğrencilerle sohbet etti.

Programlar esnasında Başkan Erbaş’a, Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Selim Argun, Dış İlişkiler Genel Müdürü Erdal Atalay ve Paris Din Hizmetleri Müşaviri Mustafa Can eşlik etti.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi