Diyanet İşleri Başkanı Erbaş; “Camiler, Şehirlerin Süsüdür”

Alanya’da Giritlioğlu Mustafa Uğuz Camii’nin ibadete açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Camiler, şehirlerin süsüdür” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş; “Camiler, Şehirlerin Süsüdür”
Yayınlama: 22.04.2019
776
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Antalya’nın Alanya ilçesinde Giritlioğlu Mustafa Uğuz Camii’nin açılış törenine katıldı.

Açılıştaki konuşmasına Irak sınırında meydana gelen acı hadiseden duyduğu üzüntüsünü dile getirerek başlayan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, “Irak sınırında şehit olan askerlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Milletimizin, memleketimizin, ailelerinin başı sağolsun. Cenab-ı Hak bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Gazilerimizden vefat etmiş olanlara rahmet, hayatta olanlara uzun ömürler nasip eylesin inşallah” dedi.

Başkan Erbaş, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bir tuğlayla bile şu caminin duvarında katkısı olan, niyetinden tamamlanmasına kadar emeği geçen herkesten Allah razı olsun” dedi.

Yeni Zelanda ve Avustralya temasları esnasında oralardaki Türk vatandaşlarının gayretleriyle yapılan güzel camileri görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Cami şehirlerin süsü, İslam’ın en büyük alametifarikasıdır” ifadelerini kullandı.

Peygamber Efendimizin bir hadisinde öldüğünde dahi amel defterinin kapanmayacağını üç kişiden birisinin de sadaka-ı cariye sahibi Müslümanlar olduğunu buyurduğunu kaydeden Başkan Erbaş, şunları söyledi;

“Cami, Yüce Rabbimizin 99 Esmâ-i Hüsnâsından birisi, el-Cami. İşte bizim ibadethanemize, mabedimize cami deyişimizin, Yüce Rabbimizin Esmâ-i Hüsnâsı ile de bir irtibatı var. Nasıl ki Yüce Rabbimiz rahmetiyle, mağfiretiyle, merhametiyle bütün mahlukatı kucaklıyorsa, cami de sıcaklığı ile çocuk, genç, yaşlı, kadın, erkek, Müslümanları içinde toplayan, sıcaklığıyla, rahmetiyle kucaklayan yer, mekan anlamına geliyor.”

“Çocuklar camilerimizin gülüdür, süsüdür”

Peygamber Efendimizin Medine’ye hicret ettiğinde yaptığı ilk işin orada cami inşa etmek ve orada eğitim yaptığına işaret eden Başkan Erbaş, camilerin sadece namaz vakitlerinde açılıp namazdan sonra kapatılmak için yapılan mekanlar olmadığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı olarak camilerde yapılan ‘Cami Dersleri’nde Kur’an-ı Kerim, ilmihal, tefsir, hadis derslerinin yapıldığı söyleyen Başkan Erbaş, şöyle devam etti; “Bu camide de inşallah bu dersler verilecek. Sizler geliniz, çocuklarınız gelsin. Yaz kurslarında zaten camilerimiz çiçek açıyor elhamdülillah. Çocuklar camilerimizin gülü, süsü. Sadece yazları değil, çocuklarımızı hafta sonları da getirelim. Yazın öğrendiklerini tekrar etsinler. Burası hem cami hem mekteb, okul. Milletimizin her yaşta camilerimizden, Kur’an kurslarımızdan istifade etmeleri için gereken programları yapıyoruz. Cenab-ı Hak, hayırlara vesile eylesin. Cenab-ı Hak, cemaatini, talebesini bol eylesin.”

TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç’ın da bir konuşma gerçekleştirdiği açılış töreninde, Antalya İl Müftüsü Osman Artan da dua etti.

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi yerleşkesinde bulunan camide incelemelerde bulunan Başkan Erbaş ayrıca, Alanya Ticaret ve Sanat Odası’nı da ziyaret etti.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.