Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Dünya Dini Liderleri Bakü Zirvesi’ne Katıldı

Dünya Dini Liderleri 2. Bakü Zirvesi’ne katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade’ye 70. doğum yılı ve görevde bulunmasının 40. yılı dolayısıyla gönderdiği kutlama mesajını okudu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Dünya Dini Liderleri Bakü Zirvesi’ne Katıldı
Yayınlama: 14.11.2019
730
A+
A-

Azerbaycan’ın ev sahipliği yaptığı Dünya Dini Liderleri 2. Bakü Zirvesi başladı.

Bakü Kongre Merkezi’nde Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi (KMİ) öncülüğünde düzenlenen toplantının açılışına Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KMİ Başkanı Allahşükür Paşazade, Türkiye Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İran Kültür ve İslami İlişkiler Teşkilatı Başkanı Abuzer İbrahimi Türkmen, Rusya Müftüler Konseyi Başkanı Ravil Gaynutdin ve farklı ülkelerden dini liderler katılıyor.

Kur’an-i Kerim tilavetiyle başlayan toplantıda, terörizm, saldırganlık, yabancı düşmanlığı, İslamofobi, antisemitizm ve Hristiyan fobisine karşı dini liderlerin, hükümet yetkilileri, bilim adamları ve kanaat önderlerinin ortak faaliyetinin önemi üzerine tartışmalar yapılacak.

Kadın ve çocuk haklarının korunması ile gençlerin eğitimi konularında oturumların da yapılacağı toplantı sonrasında zirvenin sonuçlarına ilişkin Bakü Deklarasyonu kabul edilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Paşazade’ye kutlama

70’ten fazla ülkeden yaklaşık 500 din ve devlet adamının katıldığı Dünya Dini Liderleri 2. Bakü Zirvesi’nde Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade’ye 70. doğum yılı ve görevde bulunmasının 40. yılı dolayısıyla gönderdiği kutlama mesajını okudu.

Erdoğan’ın mesajında şu şu ifadeler yer aldı:

“Değerli dostum, kardeşim Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in yüksek takdirleriyle doğumunuzun 70. yılı ve şeyhülislamlık görevinizin 40. yılı münasebetiyle düzenlenen programın başarılı geçmesini diliyorum.

Göreve geldiğinizden bugüne kadar Azerbaycan’la birlikte bölgemizin tamamında değerli katkılarınızla dini hizmetlerin yaygınlaştırılması konusunda çok önemli gelişmeler kaydedildiğini biliyorum. Bu gayretlerinizin İslam aleminin ve tüm insanlığın hayrına sürmesini canı gönülden diliyorum.

Uzun yıllar boyunca böylesine önemli bir sorumluluğu, büyük bir görevi başarıyla yürüttüğünüz için sizi tebrik ediyorum.  Bu vesileyle Cenab-ı Allah’tan size sağlık ve afiyet, idareniz bünyesinde görev yapan çalışma arkadaşlarınıza başarı ve muvaffakiyetler diliyorum. Sizin aracılığınızla Azerbaycanlı kardeşlerime barış, esenlik, huzur ve mutluluklar temenni ediyorum.”

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi