“Her Camimiz Bir Mektep Olmalı”

Sultanbeyli’de Şah-ı Nakşibendi Camisi’nin ibadete açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Her camimiz bir mektep olmalı” dedi.

“Her Camimiz Bir Mektep Olmalı”
Yayınlama: 20.04.2019
765
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım, Sultanbeyli’de Şah-ı Nakşibendi Camii’nin ibadete açılış törenine katıldı.

Açılışta konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Rabbim projesinden tamamlanmasına kadar emeği geçen herkesten razı olsun. Cenab-ı Hak cemaatini, içinde ilim, irfan, bilgi, hikmet öğrenen talebelerini bol eylesin” dedi.

Peygamber Efendimizin bir hadisinde 3 kişinin öldüğünde dahi amel defterinin kapanmayacağını buyurduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, bunlardan birisinin de sadaka-ı cariye sahibi insanlar olduğunu ifade ederek, “O hadis-i şerifin bizden istediği ilkeler doğrultusunda hareket edersek inşallah hayır, hasenatımız artacak. Her tarafta camiler, Kur’an kursları, okullar, köprüler, insanlığın hayrına olan eserler yükselecek. İşte burada bir sadaka-ı cariye görüyoruz. Bu caminin duvarında bir tuğlası olan bir Müslüman için dahi Rabbimizin çok büyük mükafat vaatleri var.” diye konuştu.

Başkan Erbaş, camilerin aynı zamanda bir mektep olması gerektiğini belirterek, “İnşallah bu caminin her köşesinde bir ders halkaları oluşturulacak. Hocalarımız Kur’an, ilmihal, tefsir, hadis eğitimi verecek. Camilerimiz sadece namaz kılmak, ezan okunmak için açılıp kapanan yerler olmamalı. Her camimiz bir mektep, bir suffe olmalı” ifadelerini kullandı.

Eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım

TBMM eski Başkanı Binali Yıldırım ise yaptığı konuşmada, vatandaşların Berat Kandili’ni tebrik ederek, “Rabbim bu günlerin birliğimize, kardeşliğimize ve ülkemizin barışına, huzuruna vesile olmasını nasip eylesin” dedi.

Camilerin sadece ibadet edilen yerler olmadığını aynı zamanda çocukların, gençlerin dinini öğrendiği yerler olduğunu ifade eden Yıldırım, “Ülkemizin geleceği, milli ve manevi değerlerimiz için dinin en doğrusunu öğreneceğimiz yerler camilerimizdir. Bunu yapacak olan da Diyanet İşleri Başkanlığımızın yetkilendirdiği imamlarımız, vaizlerimiz, müftülerimizdir” diye konuştu.

Açılış törenine, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi