Diyanet Tarafından Türkiye Geneli Görme Engelliler Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması

Diyanet Tarafından Türkiye Geneli Görme Engelliler Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması Hakkında Detaylı Bilgi Haberimizde..

Diyanet Tarafından Türkiye Geneli Görme Engelliler Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması
Yayınlama: 17.09.2018
1.120
A+
A-

Diyanet İşler Başkanlığı, Din Hizmetleri Genel Müdürü Tarafından 13 Eylül 2018 tarihinde 81 il müftülüğüne  görme engelliler Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler yarışması hakkında detaylı bilgilerin yer aldığı resmi yazı gönderildi. Yarışma hakkında detaylı bilgiler aşağıdaki gibidir.

KAPSAM:

Başkanlığımıza bağlı uzun dönem, hafızlık, yatılı ve yaz Kur’an kurslarının önceki yıllarında eğitini görmüş veya eğitime devam eden %61 ve üzeri görme engelli kursiyerlere yönelik umre ödüllü Kur an-ı Kerim ve temel dini bilgiler yarışması düzenlenecektir.

YARIŞMAYA BAŞVURU SÜRECİ VE SINAV TARİHİ

  1. Başvurular 17.09.2018-02.10.2018 tarihleri arasında il müftülüklerince kabul edilecektir.
  2. Yatışma 05-06.11.2018 tarihlerinde yapılacaktır.
  3. Yarışmaya Kamu kurumlannda çalışmayanlar başvuru yapabilecektir.

YARIŞMA KOMİSYONUNUN OLUŞTURULMASI

Yarışma komisyonu; il müftüsü ya da il müftü yardımcısı başkanlığında Braille alfabesi bilen bir kişi ve il engelli koordinatörünün yer aldığı 4 kişiden oluşur.

YARIŞMA KONULARI

Hafız olanlar, Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma (talîm, tecvit, tashih-i huruf vb.), hafızlık ezber ve temel dini bilgiler konularında yarışacaklardır.

Hafız olmayanlar, ise Kur’an-ı Kerim’i güzel okuma (talim, tecvit, tashih-i huruf vb.), ezber ve temel dini bilgiler konularında yarışacaklardır. Ezber konuları; Yasin, Mülk, Nebc, Fetih, Hucurat, Duha suresinden itibaren kısa sureler arasından seçilecektir.

Dini Bilgiler konuları ise her iki gruba da Kur’an Kurslarımızda ders kitabı olarak kullanılan “Dinim İslam” kitabının içeriğinden seçilecektir.

PUANLAMA/DEĞERLENDİRME

  1. Sorular Ezber: 40, Güzel Okuma: 20, Temel Dini Bilgiler: 40 puan üzerinden değerlendirilecektir.
  2. Yarışma tamamlandıktan sonra yarışma tutanağı (EK-1) komisyon üyeleri tarafından imzalanarak aşağıdaki belirtilen belgelerle birlikte 07.11,2018 tarihi mesai bitimine kadar engeli@diyanet.gov.tr adresine bildirilecektir.
    a) Yarışmada dereceye giren ilk 3 kişi ve yarışma katılımcı listesi.
    b) Hafız olan tüm yarışmacıların (yarışmada dereceye giıcmemiş olsa bile) hafızlık belge örneği.
    c) Birinci olan yarışmacının EHYS kayıt numarası.

ÖDÜL

  1. Her ilde, yarışmada birinci olan kişi umreye gitmeye hak kazanacaktır. Ayrıca hafız kategorisinde başvuru yapılan illerde kontenjan (1 hafız + l diğer) şeklinde olacaktır.
  2. Görme engellinin tercih edeceği bir yakını refakatçi olarak ücretsiz umreye gidebilecektir.
  3. Yarışmada dereceye girenlere müftülüğün uygun gördüğü hediyeler verilebilecektir.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.