Samsun Müftülüğü, Geçici Kuran Kursu Öğreticisi Sınav İlanı!

İlçe Müftülükleri tarafından açılacak olan Yaz Kuran Kursları ve 2019-2020 Eğitim Öğretim döneminde ) ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi sınavı yapılacaktır.

Samsun Müftülüğü, Geçici Kuran Kursu Öğreticisi Sınav İlanı!
Yayınlama: 07.05.2019
2.513
A+
A-

SINAVA KATILMAK İSTEYEN ADAYLARDA ARANAN ŞARTLAR

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5 inci maddesinin (b) bendindeki “Ortak Nitelik” şartını taşımak,

En az İmam-Hatip Lisesi mezunu olmak,

2018 yılı KPSS (DEIBT) puanına sahip olmak.( 2018 yılı KPSS (DHBT) puanına sahip olup halengörevde olanlar 2019 yılı yaz Kur’an Kurslarında görevlendirilebileceklerinden ayrıca yenidenbaşvuruda bulunmamaları.)

Kur’an Kursu Öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak,

04-06 yaş grubu öğrencilere yönelik din eğitimi verecek öğreticiler için; 01.2017 tarihinden önce Başkanlığımızca yapılan 04-06 yaş Hizmet İçi Eğitim Semineri’ne katılmış olmak veya 04-06 yaş Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile ilgili diplomaya ya da bu alanla ilgili en az 296 saatlik sertifikaya sahip olmak. 19.01.2017 tarihinden sonra, alana yönelik sertifika ya da kurs belgesi olmayanlardan, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile hazırlanan ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı’ (380 Saat) bitirme belgesi istenecektir.

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

– Fotoğraflı İş Talep Formu (İlçe Müftülüklerinden temin edilecek.)

– T.C. kimlik nolu nüfus cüzdanı fotokopisi,

– En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi, (İlçe Müftülüğü tarafından diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir.)

– 2018 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,

– Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi, (İlçe Müftülüğü tarafından aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir.)

04-06 yaş Kur’an Kursunda görevlendirilecek öğreticilerden, 19.01.2017 tarihi öncesine ait çeşitli kurum ve kuruluşlardan çocuk gelişimi ve eğitimi alanında alman kurs bitirme belgeleri ve sertifika sahibi olanlar hariç, alana yönelik sertifika ya da kurs belgesi olmayanlardan, Milli Eğitim bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile hazırlanan ‘Okul Öncesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Kurs Programı’ (380 Saat) bitirme belgesi istenecektir.

BAŞVURU İŞLEMLERİ
1- Başvuru yapmak isteyenler 07 Mayıs 2019 – 21 Mayıs 2019 tarihleri arasında mesai bitimine kadar istenilen belgelerle birlikte görev almak istedikleri yalnızca bir ilce müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Birden fazla ilçe müftülüğüne müracaat edenlerin (sınavı kazansalar dahi) müracaatları geçersiz sayılacaktır.
2- Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.

SINAV İŞLEMLERİ

  • Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav yerleri, başvuruların tamamlanmasından sonra İlimiz Müftülüğü internet sitesinde http://www.samsun.diyanet.gov.tr adresinde ilan edilecektir.
  • Adaylar, sınava gelirken T.C kimlik No’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) yanlarında bulunduracaklardır.
  • İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Sınav sonuçlan İl Müftülüğümüzün http://www.samsun.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecektir, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.

Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Sınavda başarılı olanlar arasında sözlü sınavı en yüksek olandan başlamak üzere başarı listesi hazırlanacak, ihtiyaç kadar asıl, diğerleri de yedek olarak belirlenecektir.

Puanların eşit olması halinde sıralama 2018 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.

Asıl adayların görevlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra, sınav için müracaat ettiği ilçede ihtiyaç olması durumunda sözlü sınavda başarılı olan yedek adaylar sırayla görevlendirilebilecektir.

6 Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.

  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda kaydı bulunanların görevlendirilmeleri yapılmayacaktır.

DİĞER HUSUSLAR

Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.

Sınav ve görevlendirme sürecinde İl Müftülüğümüzün internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.

Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi olarak görevlendirilenler, 5510 sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaklardır.

DEĞERLENDİRME

1- Diyanet İşleri Başkanlığının geçici öğreticileri değerlendirme kriterlerine göre yapılacaktır

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi