Tokat Şehidini Uğurladı!

Tokat Müftülüğü, Ankara’da Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığındaki patlama da şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Han’ın cenazesi defnedildi.

Tokat Şehidini Uğurladı!
Yayınlama: 25.02.2019
646
A+
A-

Ankara’da Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığında 2 gün önce meydana gelen patlamada yaralanan ve tedavi gördüğü Başkentteki Bilkent Şehir Hastanesi’nde şehit olan Uzman Çavuş Mehmet Han’ın cenazesi memleketi Zile’de defnedildi.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde Topçu ve Füze Okulu Komutanlığında meydana gelen patlamanın ardından tedavi gördüğü hastanede şehit olan evli ve 1 çocuk babası Uzman Çavuş Mehmet Han’ın (27) naaşı havayoluyla Ankara’dan Tokat’a getirildi.

Şehidin cenazesi havalimanında  şehidin ailesinin yanı sıra   Vali Dr. Ozan Balcı, Milletvekili Mustafa Arslan, Garnizon Komutanı Albay Rıfat Dönel, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Erdinç İnel, kurum müdürleri ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

Zile Kaymakamlığı önündeki ilçe meydanında şehit için tören düzenlendi.  Öğle namazını müteakip İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi Zile Şehitliğinde toprağa verildi.

Şehidin naaşına sarılı Türk bayrağı ve fotoğrafı Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere tarafından şehit babası Osman Han’a verildi.

Cenazeye Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, milletvekilleri, Sivas 5. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Ertuğrul, Tokat Garnizon Komutanı Rıfat Dönel, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, İl Müftüsü Ömer Faruk Bilgili  ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi