Vekil İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Sınav İlanı

Vekil İmam-Hatiplik ve Müezzin-Kayyımlık Sınav İlanı
Yayınlama: 04.10.2021
235
A+
A-

İlimiz ve İlçe Müftülükleri’nde yurtdışı görevi, ücretsiz izin, sağlık raporu, geçici görevlendirme vb. sebeplerle görevinden (geçici süreyle) ayrılan İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım’ların yerine 2020 yılı DHBT sonuçlarına göre açıktan vekâleten atanacakların tespitini ve sıralamasını yapmak üzere mülakat sınavı yapılacaktır.

İlgililere duyurulur.

T.C.
ZONGULDAK VALİLİĞİ
İl Müftülüğü

Sayı : 48338885-900                                                                                                                                                                                                                                                                               30/09/2021
Konu : Vekil İmam-Hatiplik/Müezzin-Kayyımlık Sınav İlanı.

İlgi : a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu (86.madde).
b) Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği.
c) Diyanet İşleri Başkanlığı Sınav Yönetmeliği.
e) Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 03/11/2014 tarihli ve 94013213-903- 6066 sayılı yazısı. İlimiz ve İlçe Müftülükleri’nde yurtdışı görevi, ücretsiz izin, sağlık raporu, geçici görevlendirme vb. sebeplerle görevinden (geçici süreyle) ayrılan İmam-Hatip ve MüezzinKayyım’ların yerine 2020 yılı DHBT sonuçlarına göre açıktan vekâleten atanacakların tespitini ve sıralamasını yapmak üzere ilgi (e) yazı uyarınca mülakat sınavı yapılacaktır.
I-Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranacak Şartlar
1- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesindeki şartlar ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nin “ortak nitelik” şartını taşımak,
2- İlgi (e) yazı gereği 2020 yılı (KPSSP 122, KPSSP123, KPSSP124) DHBT’ den 60 ve üzeri puana sahip olmak.
3- Vekil İmam-Hatip olarak atanmak için en az İmam-Hatip Lisesi veya Dini Yükseköğrenim mezunu olmak,
4- İmam-Hatip veya Müezzin-Kayyım olarak görev yapmaya engel bir özrü bulunmamak gerekmektedir.
5- 657 sayılı DMK ‘nın 125/E maddesi gereği veya KHK ile devlet memurluğundan çıkartılmamış olmak.
6- Yukarıdaki şartları taşıyanlar ile halen vekil olarak görev yapanlar da sınava başvuruda bulunabilecektir.
II-Başvuru Şekli
Yukarıdaki şartları taşıyan adaylar 04/10/2021 – 18/10/2021 tarihleri arasında mesai günleri saat: 08.30-17.30 arasında istenen belgelerle birlikte İl Müftülüğü’müze şahsen veya başvuru
belgelerini eksiksiz getirmeleri halinde üçüncü şahıslar aracılığıyla müracaat edeceklerdir. Bu duyuruda belirtilen şartlara uygun olmayan ( p osta, faks ve e-maille ) yapılan müracaatlar ile 18/10/2021 Pazartesi günü saat 17:30’dan sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.
III-Atama İşlemleri
1- Yapılacak sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaklardır. Atama (yalnız) mülakat puanı esas alınarak en yüksek puan alandan başlanmak suretiyle yapılacaktır. Acil ihtiyaç durumunda Arşiv Araştırması tamamlananlar arasından sıra gözetmeksizin atama yapılabilecektir.
2- Başarılı olup aynı puana sahip olanlarda; öğrenim durumu yüksek olana; sonra hafız olana; daha sonra DHBT puanı yüksek olana öncelik verilecektir.
3- Halen İlimize bağlı ilçelerdeki camilerde vekil olarak görev yaparken sınava girip başarılı olana sıra gelmesi halinde görev süresi sona ermeden yeni teklif yapılmayacaktır.
4- Görev süresi dolmadan kendi isteği ile ayrılanların atamaları yapılmayacaktır.
5- Vekâlet süresi sona erenlerin durumuna göre (toplam vekâlet süresi, görevde verimliliği vb. durumlar göz önünde bulundurularak) tekrar görevlendirme yapılabilecektir.
IV-Diğer Hususlar
1- Sırası gelen adaya telefonla ulaşılacaktır. Bu sebeple numarasını değiştiren adaylar İlimiz Müftülüğünde vekil görevlendirme işlemlerini takip eden personele ulaşarak bilgi güncellemelerini
yaptırmaları gerekmektedir. Aksi halde kendisine telefonla ulaşılamaması halinde sırası geçmiş olacaktır.
2- Sırası gelip teklif edilen görevi istemeyenler listenin sonuna eklenecek olup, tekrar sırası gelmedikçe ikinci bir hak tanınmayacaktır.
3- İlan süresince Başkanlığımızca yeni bir düzenleme veya açıktan personel alımı (kadrolu/sözleşmeli vb.) duyurusu yapılması halinde ilan güncellenebilecektir.
V-Başvuru Şekli ve Gerekli Belgeler
Adayların aşağıdaki belgeleri şahsen veya üçüncü şahıslar aracılığıyla ıslak imzalı dilekçeleri ve diplomalarının aslı (Öğrenci oldukları için diplomaları üniversitelerde olanların fakülte sekreterliğince aslının aynıdır onaylı ıslak imzalı ve mühürlü diploma fotokopileri veya barkotlu e-devlet çıktısı) yanlarında bulunmak kaydı ile İl Müftülüğü Personel Kısım Şef’liğine
teslim etmeleri gerekmektedir.
1- Dilekçe (İl Müftülüğü’nden temin edilecektir) (Ek-1),
2- T.C Kimlik No’lu Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
3- a) Mezun durumda olanlar müracaat esnasında, diplomanın aslı ve fotokopisiyle, geçici mezuniyet belgesi olanlarsa belgenin aslı veya e-devlet’ten alınacak barkodlu e-mezuniyet belgesiyle,
b) İlahiyat fakültesi/Dini Yükseköğrenim gören üniversite ile İmam-Hatip Lisesi son sınıf öğrencileri ise okullarından mezun olabilecek durumda olduklarına dair ıslak imzalı belge ile
başvurmaları gerekmektedir. (Sırası geldiğinde atama yapılabilmesi için mezun olduklarına dair diploma veya mezuniyet belgelerini ibraz etmeleri şarttır.)
4- Hafızlık Belgesi’nin aslı ve fotokopisi (Hafız olduğunu beyan edenler için),
5- İş Talep Formu (Fotoğraf yapıştırılmış olacak) (Ek-2).
6- 2020 yılı DHBT (en az 60 ve üstü puana sahip) sonuç belgesi.
VI-Sınav Konuları ve Puan Değerleri.
-Kur’ an- ı Kerim (Kıraat ve Yüzünden Okuma), Puan Değeri (40)
-Kur’an-ı Kerim (Ezber) Puan Değeri (30)
-Dini Bilgiler ve Meal Bilgisi ( İtikat, ibadet, siyer, ahlak konuları), Puan Değeri (30)
VII-Sınav Yeri ve Tarihi
1-Sınav 19-20 Ekim 2021 tarihlerinde İl Müftülüğü’nde yapılacaktır.
2-Sınava katılacak adayların sınav tarihlerinde saat: 09.00’da hazır bulunmaları gerekmektedir.
3-Sınav sonuçları Zonguldak Müftülüğü https:// zonguldak.diyanet.gov.tr web adresinden duyurulacaktır. Adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
VIII-İletişim
Adres : Ontemmuz Mah. Mimar Sinan Sok. No:2
Merkez/ZONGULDAK
Telefon : (372) 253 03 64

Aşır DURGUN
İl Müftüsü

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi