Adıyaman Müftülüğüne Vekil İmam-Hatip ve Müezzin Alımı!

Adıyaman Merkez ve bağlı Köy Camileri ile bağlı İlçe ve Köy camilerine Vekil İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım ihtiyacı hâsıl olması halinde açıktan Vekil İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım görevlendirilmeleryapılmak üzere, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 86. maddesi ile Diyanet İşleri Başkanlığı Atama veYer Değiştirme Yönetmeliğinin 11. maddesi gereğince, imam-hatip ve müezzin-kayyım kadrolarına açıktanvekil olarak atanacaklarda, atanacağı kadrolar için asılda aranan şartlara haiz adaylar için, sözlü-uygulamalıVekil İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım sınavı yapılacaktır.

Adıyaman Müftülüğüne Vekil İmam-Hatip ve Müezzin Alımı!
Yayınlama: 06.01.2019
1.383
A+
A-

SINAVA KATILMA ŞARTLARI:

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48/A maddesinde aranan genel ve özel şartları taşımak.

2-Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme ve Sınav Yönetmeliğinde belirtilen asil İmamHatiplerde aranan şartları taşımak.

3- Vekil İmam-Hatip ve Müezzin Kayyım Sınavına müracaat edecek adaylar arasında;

a) ÖSYM’ce yapılan 2018 yılı Din Hizmetleri Alan Bilgisinde (DHBT) en az 60 ve üzeri puan almış olması.

b) ÖSYM’ce yapılan 2018 KPSS sınavına girmiş olması.

c) İlimiz Müftülüğünce yapılacak Mesleki Yeterlik Sınavında Sınav ortalaması 70 (yetmiş) ve üzeri puan almak ve Sınavında Sınav ortalaması 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.

d) Sınav sonuçları, sınavın bitimi ve iş-işlemlerin tamamlanmasından sonra İlimiz Müftülüğü İnternet Sitesinden ilan edilecek olup, ayrıca adaylara tebligat yapılmayacaktır.

e) Sınavda başarılı olanlar arasında ortalaması en yüksek olandan başlamak üzere başarı sıralama listesi yapılacaktır.

g) Vekil İmam-Hatiplik ve Vekil Müezzin-Kayyımlık için İhtiyaç hâsıl olması halinde başarılı olanlardan sırası gelenlerden görevlendirilme yapılacaktır. h) Bu başarı listesi 31.12.2019 tarihine kadar geçerli olacaktır.

ı) ÖSYM’ce yapılan 2018 yılı Din Hizmetleri Alan Bilgisi (DHBT) geçerli olacaktır.

4-Terör örgütlerinde veya Milli Güvenlik Kurulunca Devletin Milli Güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya iltisakı yahut bunlarla irtibatı tespit edilenler görevlendirilmeleri yapılsa bile görevlendirilmeleri iptal edilecektir. Ayrıca haklarında gerekli yasal işlem yapılacaktır.

5- Başvurular 07.01.2019 – 21.01.2019 tarihleri arasında mesai bitimine kadar İlimiz Müftülüğüne şahsen başvurmaları ve imtihanın yapılacağı 23.01.2019 çarşamba günü saat 09.00’da İlimiz Müftülüğünde hazır bulunmaları ilan olunur.

6- Şartları taşıyan adaylar (Evrak olarak;

1- dilekçe,

2- kimlik fotokopisi,

3- diploma fotokopisi, (Kimlik ve Diplomanın Asılları getirilecektir.)

4- 2018 DHBT,

5- 2018 KPSS Bilgisayar çıktıları),

6-Askerlik ve Sağlık bakımından sakıncaları olmadığına dair yazılı beyanı 7-Savcılık Sabıka belgesi ile birlikte başvurmaları gerekmektedir.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.