Yozgat’ta 15 Hafız İcazet Aldı!

Sorgun İlçe Müftülüğüne bağlı Hafızlık Kur’an Kursularımızda hafızlığını tamamlayan hafızlar için icazet töreni düzenlendi. Detaylar haberde…

Yozgat’ta 15 Hafız İcazet Aldı!
Yayınlama: 04.03.2019
862
A+
A-

Sorgun İlyas Arslan Sinema ve Tiyatro Salonunda düzenlenen törene İl Müftüsü Salih SEZİK, İl  Müftü Yardımcısı İsmail Karadavut, İlçe Müftüsü Hasan Görer, Siyasiler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasında İl Müftüsü Salih SEZİK, “.Allah’ın dinini öğrenmek, öğretmek ve yaymanın en önemli görevlerden birisi olduğunu belirten Müftüsü Sezik, Kur’an-ı Kerim’in okunması ve öğretilmesinde hafızların öneminin büyük olduğunu dile getirerek, hafız yetiştirme konusunda ki hassasiyetimiz, içerisinde bulunduğumuz manzara, bu tarz eğitim ve Sorgun insanının bu güzel teveccühü hakikaten istisnai bir durum. İlimizin bu güzel ilçesinde 140 hafızlık öğrencisinin hafızlık eğitimi alıyor olması her türlü takdirin üstünde çok istisnai bir durum. Ben inanıyorum ki bugün çok yoğun duygular yaşadığımız bu icazet merasimi Yozgat insanının içerisinde ayrı bir yer tutacaktır.  15 hafızımızın icazetinden sonra inşallah bu hafızlık müessesesine itibar eden kursiyer sayımız artacaktır. Yine evladını hafız yetiştirmek isteyen annelerimiz ve babalarımız ayrı bir şevk ile bu işe önem vereceklerdir.
Yürüyen ve yaşayan hafızlar oldu mu, ümmet yeniden dirilecektir

 

İl Müftüsü Salih SEZİK, Bu sebeple hafızlarımız bu ümmetin en kıymetli evlatlarıdır. Hafızlarımız islami ilimleri kuşanmak suretiyle tefsir, hadis, fıkıh gibi Kur’an-ı  kerim’in ahlakına da bürünerek yürüyen ve yaşayan hafızlar olacaklardır. Yürüyen ve yaşayan hafızlar oldu mu, ümmet yeniden dirilecektir. Bu ümmet yeniden adaleti ve hakkı bütün dünyaya ve insanların kalbine yeniden yazacaktır.

Müftü SEZİK, başta ilçe müftüsü Hasan Görer’e, hafızlarımızı yetiştiren hocalarına, annelerine ve babalarına ve Sorgun halkına çok teşekkür ediyorum diyerek sözlerini şu dizelerle sonlandırdı.

EŞREF-i ÜMMET OLANLAR HAFIZ-I KUR’AN OLUR,

HAFIZ-I KUR’AN OLANIN HAFIZI, KUR’AN OLUR,

 

Törenin sonunda mezun olan 15 hafıza icazet belgeleri ve çeşitli hediyeler verildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi