Antalya Müftülüğünden İyilik Sofrası.

Antalya İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Antalya Şubesi tarafından 09.05.2019 tarihinde Cam Piramit Fuar alanında yaklaşık bin kişinin katılımıyla iftar programı düzenlendi.

Antalya Müftülüğünden İyilik Sofrası.
Yayınlama: 11.05.2019
974
A+
A-

Cam Piramit fuar alanında düzenlenen programa, Antalya Valisi Münir KARALOĞLU, Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa ÜNAL, Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet ÖGKE,  Antalya Garnizon Komutanı Piyade Albay Tuncay POLAT, Sahil Güvenlik Grup Komutanı SG. Albay Sezai ÖZTÜRK, Antalya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Tekin AKTEMUR, Antalya Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Kemal ÖNDER, İl Müftü Yardımcıları Osman DEMİREL, Mustafa ŞİMŞEK, Melek ALÇIN, İlçe Müftüleri, Resmi Kurumların yöneticileri, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri, Emekli Müftüler, Suriyeli Mülteciler, İşitme ve Görme Engelli Dernekleri üyeleri ile müftülük çalışanları katıldı.

Program Meltem Camii İmam Hatibi Mustafa AKBULUT’un okuduğu Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Okunan Kur’an-ı Kerimin akabinde sahneye gelen Antalya İl Müftülüğü Dini Musiki Korosu davetlilere mini bir konser verdiler. Dini Musiki Korosunun konserinden sonra Emir Sultan Camii Müezzin Kayyımı Mustafa SAKARYA’nın okuduğu ezan ile Cam Piramit fuar alanında İl Müftülüğünün davetine icabet eden yaklaşın bin davetli hep birlikte iftar yaptı. Verilen yemek arasında Türkiye Diyanet Vakfı Ramazan ayı tanıtım videoları gösterildi.

İftar sonrasında kürsüye gelen Antalya İl Müftüsü Osman ARTAN açılış konuşması yaptı. Müftü Artan yaptığı konuşmada şunları söyledi. “İyilik Sofrası adı altında iftar programı düzenledik. Programa şehit aileleri, gaziler, emekli din görevlileri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri olmak üzere toplumun her kesiminden insanlar katıldı.  Bu birlik ve beraberliğimizin, huzurumuzun hiç bozulmaması ve ömür boyu devam etmesi temennisinde bulunarak programa icabet eden misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür ederim” dedi. Akabinde Türkiye Diyanet Vakfının yurtiçi ve yurtdışında yapmış olduğu faaliyetleri anlattı. Yarım asra yakın süredir gerçekleştirdiği iyilik faaliyetleriyle Türkiye’de ve yedi kıtada, milletimizin emanet ettiği fitre, zekât ve bağışları ihtiyaç sahiplerine ulaştıran Türkiye Diyanet Vakfı, bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerinin gülen yüzü olmaya devam ediyor.

Hayırseverlerin yardımlarıyla yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerini genişleterek sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, bu Ramazan da “Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin!” sloganıyla Türkiye’ye umut bağlayan ve iyilik yolunu gözleyen mazlumlara umut oluyor. İnsanlığın sevgi ve merhameti yeniden kuşanmaya ihtiyaç duyduğu bu dönemde, ramazan-ı şerifin rahmet iklimini yurt içinde 81 il 725 ilçe, yurt dışında ise 98 ülke 323 bölgeye taşıyan Türkiye Diyanet Vakfı, yapmış olduğu yardım çalışmalarıyla gönül köprüleri kuruyor. Ramazanın birlik ve kardeşlik ayı olduğunu belirten Artan, zekat ve fitre vermenin önemine değindi. Fitre ve zekatların Türkiye Diyanet Vakfı vasıtasıyla gerçek sahiplerine ulaştırıldığını belirtti.

İl Müftüsü Osman ARTAN’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin BÖCEK’te yaptığı konuşmada Antalya İl Müftülüğünün organizesinde yapılan iyilik sofrasına katılmaktan mutlu olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak bu ve benzeri programlara her zaman katkı sunmaya devam edeceklerini söyleyerek tüm katılımcıların ramazanını kutluyorum diyerek konuşmasına son verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanının konuşmasından sonra kürsüye gelen Antalya Valisi Münir KARALOĞLU yaptığı konuşmada, Türkiye Diyanet Vakfının hem Türkiye’de hem de gönül coğrafyamızda din hizmetlerini yürüten ve ihtiyaç sahiplerine sahip çıkan, bunun yanında yeni mabetler inşa eden ve mevcutları da onaran önemli bir kuruluş olduğunu ifade etti.

İslam coğrafyasının birçok problemle boğuştuğunu dile getiren Karaloğlu, “Farklı akımlar zaman zaman zuhur ediyor. Radikalizm deniyor, o deniyor, bu deniyor. İşte bunların tamamının önüne geçebilmek için İslam’ı kaynağından öğrenebildiğiniz müesseselere, kurumlara, oralardan yetişen din görevlisi, din gönüllüsü insanlara ihtiyacımız var. Türkiye Diyanet Vakfımızın özellikle eğitim alanında yapmış olduğu faaliyetleri çok önemsiyoruz.” dedi.

Program, Beyaz Baston Görme Engelliler Derneği Musiki Korosunun ilahi dinletisi ile sona erdi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi