Diyanet, 9500 Din Görevlisi Alımı Ne Zaman? Hangi Branştan Ne Kadar Kişi Alınacak?

Diyanet İşleri Başkanlığı Geçtiğimiz Aylarda Yaptığı Resmi Açıklama ile Önümüzdeki Süreçte KPSS-DHBT Sınavına Göre Farklı Branşlara Toplamda 9 bin 500 Personel Alımı Yapacaklarını Açıklamıştı. Detaylar Haberimizde..

Diyanet, 9500 Din Görevlisi Alımı Ne Zaman? Hangi Branştan Ne Kadar Kişi Alınacak?
Yayınlama: 24.09.2018
2.448
A+
A-

2018 yılını son 9 bin 500 personel alımı ile noktalayacak Diyanet İşleri Başkanlığında hangi branşlara ne kadar personel alınacağı da Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından açıklandı. Diyanet Personel Alımlarını KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) sınavının ardından gerçekleştiriyor. Diyanet’te görev almak isteyen adayların mutlaka bu sınava girip yeterli puanı alması gerekiyor.

Binlerce ilahiyat mezununun aylarca hazırlanarak beklediği 9 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek KPSS DHBT sınavı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na alınacak personel sayısı hakkında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş açıklamalarda bulundu. Sınava hazırlanan adaylar DHBT sınavının sonrasında İmamlık, Kuran Kursu Öğreticiliği ve Müezzinlik branşları için sınavda aldıkları puan ölçüsünde başvuru ve tercihte bulunacaklar.

Yaklaşan KPSS DHBT sınavı öncesinde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş yaptığı açıklama ile 2018 yılı içerisinde Diyanet İşleri Başkanlığına alınacak personel sayısı hakkında açıklamada bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hangi Branşlara Alım Yapacak?

  • 6 Bin İmam
  • 3 Bin Kuran Kursu Öğreticisi
  • 500 Müezzin

KPSS DHBT Ne Zaman?

2018 KPSS DHBT (Din Hizmetleri Alan Bilgisi) sınavının başvuruları 9-17 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacak olup geç başvuru tarihi 1 Kasım 2018 olarak belirlendi. Ayrıca sınav tarihi ise 8 Aralık 2018 olarak belirlendi.

Sınav sonuçları ise 4 Ocak 2019 tarihinde açıklanacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı 9.500 Personel Alımı Ne Zaman?

KPSS DHBT sınavının tarihleri dikkate alındığında Diyanet’e alınacak 9 bin 500 personel alımının en erken tarihi Ocak 2019 olacağı düşünülüyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş; “Bu yılın sonuna doğru 9 bin 500 alacağız inşallah. Bunun 6 bini imam 3 bini Kuran kursu öğretmeni 500’ü de müezzin olacak. Bu yılın sonuna doğru bir sınavımız var, din hizmetlerinde seviye belirleme sınavı. İlahiyat fakültesi ya da imam hatiplerimizden, ön lisanstan, yeni mezun olmuş kardeşlerimizde de en azından bir fırsat tanıyalım diye o sınavımız Aralık ayında yapacağız. O sınavdan sonra alımlara başlayacağız inşallah.”

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Mustafa özkan dedi ki:

    Kuran kuŕsuöğreticilerinin öğrenci temini halleefilmelidir ilkdefa yorum ysapıyorum

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi