Diyanet Mülakat Sınavı Nasıl Olacak? Konular Nedir?

2019 Diyanet Mülakat Sınavı Nasıl Olacak? Konular Nedir? Detaylar Haberimizde..

Diyanet Mülakat Sınavı Nasıl Olacak? Konular Nedir?
Yayınlama: 25.02.2019
6.780
A+
A-

Birinci derecede Kur’an-ı yüzüne okuma roy oynar. Kur’anla irtibatını kesenler imtihanda başarısız olurlar. Kur’an-ı Kerim-i yüzünden çok iyi okuyarak komisyonu etkileyebilirsiniz. Kıraati düzgün olmayan sınavda başarı elde edemez. Başarının sırrı Kur’an-ı Kerim’i yüzüne güzel okumaktan geçiyor. Bütün adayların buna çok dikkat etmesi gerekiyor. Komisyonun en çok üzerinde durduğu konular; Mahreçler, Sıfatlar ve Tecvid kaideleridir.

İkinci derecede ezberler rol oynar. Bazı sureleri bilmenizde fayda vardır. Din görevlisi adayı Yasin, Mülk, Hucurat, Fetih, Rahman, Nebe sureleriyle Duha suresinden Nas suresine kadar olan sureleri ve bazı duaları ezbere okumaları şarttır. Biliyorsanız bildiğinizi açıkça söylemelisiniz. Bilipte hatırlayamadığınız sureleri, “çalışmadım heyecandan unuttum” demeyiniz. Örneğin; “Amme suresi çok kısa olduğundan hocam anımsayamadım ama Mülk suresini çok iyi biliyorum” isterseniz onları okuyabilirim gibi + puanlar almanın yolunu deneyebilirsiniz. O halde komisyon alternatifler sunun.

Müezzin Adaylarının Dikkatine: Ses tonunuza çok iyi ayarlayınız. Hangi ezanın hangi makamda okunduğunu iyi bilmeniz gerekiyor. Kamet getirme işini sıkı tutunuz. Aşr-ı Şerif okuyacağınız zaman kendinizi kontrol ediniz.

Kaynak: mbstskitap.com Yayınları / Sözlü-Mülakat Kitabından Yararlanılmıştır.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 2 Yorum
  1. Muttalip malcı dedi ki:

    Müezin olmak istiyorum

  2. Feyza SAĞIROĞLU dedi ki:

    Sınav başvuru tarihleri belirtilmemiş

  3. dogus dedi ki:

    bilgi için teşekkürler

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi