Erzincan İlimizde Orta ve Lise Okul Yönetici ve Öğretmenleriyle İstişare Toplantısı Yapıldı..

8-16 Kasım 2019 tarihleri arası çeşitli etkinliklerle anılacak olan Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle, İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün’ün yanı sıra ilimizdeki meslek dersleri okul müdürleri, müdür yardımcıları ve öğretmenlerinin katıldıkları istişare toplantıları gerçekleştirildi.

Erzincan İlimizde Orta ve Lise Okul Yönetici ve Öğretmenleriyle İstişare Toplantısı Yapıldı..
Yayınlama: 07.11.2019
437
A+
A-

Müftülüğümüz Kütüphane Salonunda yapılan toplantıya İl Müftümüz Mehmet Emin Çetin Başkanlık ettiler. Müftü yardımcıları, dairemiz müdürleri, vaizleri ve şeflerinin de katıldıkları toplantıda, Mevlid-i Nebi teması olan “Peygamberimiz ve Aile” gündemiyle, istişarelerde bulunuldu.

Yüce Rabbimizin en güzel nimetlerinden olan aile, insanoğluna huzur ve sükûnet veren, çocuklar ve temiz rızıklarla güzelleşen kutsal bir birlikteliktir. Aile, Rabbimizin yeryüzündeki ayetlerinden biri olup onun rahmeti ile sevgi, saygı, şefkat ve muhabbete erişen bir kurumdur. Bireyleri olumsuzluklara, tehlikelere karşı koruyan sağlam ve güvenli bir limandır. Aile, toplumun en küçük fakat en önemli yapıtaşı, hayatın bütün aşamalarına etki eden başlangıç noktasıdır.

“Kaynaşmanız için size kendi (cinsi)nizden eşler yaratıp aranızda sevgi ve merhamet peydâ etmesi de O’nun (varlığının) delillerindendir. Doğrusu bunda, iyi düşünen bir kavim için ibretler vardır.” (Rûm, 30/21)

İnsana sunulan en değerli hazinedir aile…

İnsanı dünyanın en kıymetli varlığı olarak yaratan Rabbi, eşini de yanı başına vermiş ve böylece ona inişli-çıkışlı hayâtında, kendisini güvende hissedeceği huzurlu bir ortam bahşetmiştir.

Bu güzel ortamın, bozulmadan sevgi, saygı ve mutlulukla devam edebilmesi hem insanın arzûsu, hem de Cenâb-ı Hakk’ın murâdıdır.

Bu yuvada bir araya getirdiği anne, baba ve çocuğa ayrı ayrı kıymet yükleyen Rabbimiz, onları birbirine emânet etmiştir.

Dînimizin âileye bakışını ve ona yüklediği değeri bilmek, aileyi ayakta tutan temel ahlâkî değerleri kavramak, aile hayatımızı yeniden gözden geçirip düzenlememize yardımcı olacak, yeni bir aile kuracak olanlara ufuk açacaktır.

Küreselleşen dünyada aileyi hedef alan ve aile içinde yaşanan sorunlar hepimizi etkilemekte, sadece bugünümüzü değil geleceğimizi de tehdit etmektedir.  Kitle iletişim araçlarının gelişimi değer ve sınır tanımaksızın aile mahremiyetini, aile bireylerinin haklarını ve ailenin saygınlığını zedeleyebilmektedir. Sadakatsizlik, vefasızlık, tahammülsüzlük, bilinçsizlik ve şiddet gibi sebeplerle ailelerimiz ciddi anlamda zarar görmektedir. Dolayısıyla ailenin kurulması, korunması ve sağlıklı bir şekilde geleceğe taşınması için çözüm üretmek hepimizin sorumluluğudur. Bu bağlamda Kur’an ve sünnetten beslenen sağlam referanslarla ve değişmez sabitelerle bugünün ailelerine yol gösterecek akademik çalışmalara ihtiyaç vardır.

Başkanlığımız, öteden beri özelde milletimiz genelde insanlık için ele alınması önem arz eden konuları kamuoyunun gündemine taşımayı, böylece toplumsal bir duyarlılık ve hassasiyete vesile olmayı görev kabul etmektedir. Bu bağlamda 2019 yılı Mevlid-i Nebi Haftası teması “Peygamberimiz ve Aile” olarak belirlenmiştir.

twitter follower kaufen

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi