Eskişehir’de Hafızlık İcazet Merasimi

Eskişehir Odunpazarı İlçe Müftülüğüne bağlı Gök meydan Kız Kur’an Kursunda hafızlığını ikmal eden 41 öğrenci için Hafızlık İcazet Merasimi düzenlendi.

Eskişehir’de Hafızlık İcazet Merasimi
Yayınlama: 30.11.2019
1.196
A+
A-

ESOGÜ Kongre ve Kültür merkezinde düzenlenen ve büyük bir ilgi ve heyecanın yaşandığı merasime Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın muhterem eşi Seher Erbaş Hanım Efendi, Vali Özdemir Çakacak’ın Eşi Kevser Çakacak, Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Vali Yardımcıların Eşleri, İl Emniyet Müdürünün Eşi, Seyitgazi İlçe Kaymakamı Kutsal Baytak, İl Protokolünün Eşleri, İl Müftüsü Bekir Gerek, İlçe Müftüleri ve Eşleri, Kur’an Kursu Öğreticileri, öğrenciler, aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an’ın mesaj ve anlam dünyasını hayatımıza nakşetmek ve onunla çocuklarımız ve gençlerimizi buluşturmanın önemli bir görev olduğunu belirten Seher Erbaş, icazet programında yaptığı konuşmada biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek; O da bize dünyada izzet, iffet, huzur, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır. Dedi.

Önemli Olan Kur’an’ı satırlardan sadırlara geçirmektir

Hafızlığın büyük bir şeref olduğunu vurgulayan Erbaş, hafızlara seslenerek; Sizler, her biriniz hıfzınızı tamamladınız, hafız oldunuz ve birer canlı Kur’an’a dönüştünüz, hafızanız Kur’an-ı Kerim’in kaydedildiği bir hafıza, kalbiniz de Cenabı Hakk’ın vahyinin, üzerine yazıldığı bir kalp oldu. Fakat onu okumak ve ezberlemek yetmez, anlamak ve hayatımıza geçirmek gerekmektedir. Çünkü Efendimiz “Kim Kur’an’ı öğrenip, ondaki emirlerle amel ederse, ben onu cennete sevk eden ve cenneti ona gösteren kılavuz olurum.” buyurmuştur. O halde önemli olan Kur’an’ı sıradan bir metin ezberler gibi ezberlemek değil, Kur’anî yaşayışla Müslüman kimliği oluşturmak, her zerresi ilim, irfan, edeple donatılmış şahsiyetli bir kişi olmak, Kur’an’ı satırlardan sadırlara geçirmektir. Şeklinde konuşarak hıfzını tamamlayan ve emeği geçenlere ve Eskişehir İl Müftülüğüne teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Dünyada en çok okunan, her bir harfi korunan, ebediyyen de korunacak yegâne kitap Kur’an’ı Kerimi ezberleyen 41 Hafızın mutluluğunu paylaştığını ifade eden Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Kur’an’ı Kerim nazil olurken henüz bir kitap haline gelmeden önce sahabeler Onu ezberleyerek korurlarmış. Hafızlık en onurlu, makamı yüksek bir sahabe mesleğidir. Bugün burada bu peri gibi yavrularımız da bu makama erişti maşallah, Allah onların duaları yüzüsuyu hürmetine ülkemizin, milletimizin ve tüm müslümanların yardımcısı olsun. Şeklinde konuştu.

İl Müftüsü Bekir Gerek ise hafızlık yapmanın kolay bir iş olmadığını ve hafızların peygamberimizin manevi mirasçıları olduğunu vurgulayarak tüm çabamız çocuklarımıza gençlerimize sahip çıkmak, dinimizi, Kur’an’ımızı milli ve manevi değerlerimizi onlara öğretmek ve gelecek nesillere doğru bir şekilde aktarmaktır. Dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın eğitim hizmetleri genel müdürlüğü döneminde başlattığı 4-6 yaş Kur’an Kurslarının hayata geçmesi, hafızlık müfredatının geliştirilmesi, ihtiyaç odaklı kursların açılmasının bu noktada çok önemli olduğunun altını çizen Müftü Gerek, Eskişehir de 4-6 yaş kurslarının yoğun ilgi ile arttığına ve Orta, Lise ve Üniversite öğrencilerine yönelik Hafızlık projeleri ile yüzlerce öğrencinin hafızlık eğitimi aldığını belirtti.

Müftü Gerek, hafızlığını ikmal eden talebeleri, aile ve hocalarını tebrik ederken onların yetişmesinde emeği geçen başta hocaları olmak üzere Odunpazarı İlçe Müftülüğüne, teşrifleri dolayısı ile DİB eşi Hanımefendi Seher Erbaş’a ve tüm katılımcılara teşekkür etti.

Protokol konuşmalarının ardından hıfzını tamamlayan 41 öğrenciye taç giyme merasimi gerçekleştirilerek, belgeleri verildi.

Program yapılan dua ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi