Harput Eğitim Merkezinde Güncel Fıkhi Konularda Konferans Yapıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sn. Ahmet OĞUZ “GÜNCEL FİKHİ MESELELER “ konulu konferansıyla Harput Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzde eğitim gören kursiyerlerimizle buluştu.

Harput Eğitim Merkezinde Güncel Fıkhi Konularda Konferans Yapıldı
Yayınlama: 05.12.2019
787
A+
A-

“Güncel Fikhi Meseleler “Konulu Konferans Programı Kur’an-ı Kerim Tilavetiyle başladı, Açış konuşmalarında Eğitim Merkezi Müdürü Sn TUNÇ, Eğitim Merkezi ile ilgili bilgiler aktararak, “1982 yılından beri eğitime devam eden nice büyük hocaların gelip geçtiği, eğitim gördüğü bir müessesedeyiz. Cenab-ı hak nasip ederse burada geçici misafir olarak bulunuyoruz. Biraz öncede ziyaret ettiğimiz gibi Harput’umuzdan Külliyemiz bittiğinde buraya taşınacağız. Aslında külliyenin yapılması, orada öyle bir eğitim yuvasının, yurdunun olması önemli. Çünkü şunun için; Harput kadim bir ilmi geçmişe sahip. Orada büyük hocaların olduğu ilim meclisinin halkalarının olduğu Harput diyarından bahsediyoruz. O Harput diyarının ilim halkalarından son halkası Harput Eğitim Merkezidir. Şu an burada hizmet içi eğitim hocalarımız bulunuyor. %90’ı ilahiyatı bitirmiş, artık diyanet işleri Başkanlığımızda göreve başlamış hocalarımızda başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere fıkıh alanında, tefsir alanında, hadis alanında ve aynı zamanda da alan dışından bir KYK’lara gittiği zaman hastanelere manevi rehber olarak gittikleri zaman nasıl bir eğitim vereceklerine dair biz buradan bir eğitimden geçirerek toplumun huzuruna ve cemaatin karşısına çıkarıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Sn Ahmet Oğuz, ilmi sadece öğrenmenin yeterli olmadığını aynı zamanda öğrenilenlerin hayata uygulanması gerektiğini söyleyerek, “İlmi öğrenen, onunla amel eden ihlaslı bir şekilde hareket eden hayatını o şekilde tanzim edenler peygamberlerin varisleridir. Yüce Allah çıktığımız bu yolda, yüklendiğimiz bu yükü yükleme noktasında rabbim bizlere yardımcı olsun, yardımını hiçbir zaman bizlerden esirgemesin” temennisiyle başladı.

“Diyanet İşleri Başkanlığının dinî konulardaki en yüksek karar ve danışma organı olan Din İşleri Yüksek Kurulu, Osmanlı döneminde asırlar boyunca din hizmetlerini yürütmüş Şeyhülislamlık makamına kadar uzanan köklü bir tarihe sahiptir”. Bilgisini paylaşan Sn OĞUZ Din İşleri Yüksek Kurulu ihtiyaç duyduğu konularda alanlarında uzman ilim adamlarını davet ederek istişare ve ihtisas toplantıları düzenlendiğini. Bu toplantılarda sunulan tebliğ ve müzakereleri de kitaplaştırarak ilim hayatına katkı sağladığının altı çizerek “Güncel Fikhi Meseleleri “anlattı.

Konferans Sıcak ve samimi bir sohbet ortamında soru cevap şeklinde gerçekleşti Eğitim Merkezi Müdürü Sn TUNÇ ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Sn. OĞUZ’a teşekkür etti.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi