Kırşehir Müftülüğü, “18 Yaş Üstü Bayanlar Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”

Diyanet İşleri Başkanlığımız Kur’an Kurslarına katılımı artırmak, öğrencilerimizin İtikat, İbadet gibi amaçlar ile çeşitli yarışmalar yapılacaktır. Detaylar haberde…

Kırşehir Müftülüğü, “18 Yaş Üstü Bayanlar Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması”
Yayınlama: 12.04.2019
818
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığımız Kur’an Kurslarına katılımı artırmak, öğrencilerimizin İtikat, İbadet, Ahlak, Siyer-i Nebi ve Temel Dini bilgileri öğrenmeye, Kur’an-ı Kerim’i güzel okumaya teşvik amacıyla İl Müftülükleri ve İlçe Müftülükleri aracılığı ile çeşitli yarışmalar yapmaktadır.

Bu çerçevede Kırşehir İl Müftülüğü, İl genelinde bulunan Kur’an kursları arasında 11 Nisan 2019 Perşembe günü saat: 09.30’da İl Müftülüğü Konferans salonunda “18 Yaş üstü Bayanlar Kur’an-ı Kerim’i Güzel okuma” yarışması düzenledi. Yapılan yarışmaya 3 öğrenci katıldı.

Yapılan yarışmaya İl Müftüsü Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk, Şube müdürleri, Eğitim uzmanı, Kur’an kursu öğreticileri ile öğrenciler katıldı.

Jüri başkanlığını İl Müftülüğünde görevli bayan vaizlerin yaptığı yarışmada ilk olarak İl Müftümüz Mehmet Yaman bir konuşma yaptı. Yaman yaptığı konuşmasında Kur’an-ı Kerim okumanın ve öğrenmenin önemi hakkında bilgiler verdi.

Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğreteninizdir. Kur’an-ı Kerim bizim hayat kaynağımızdır. Sizler de bu emre uydunuz ve Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek için kurslarımıza devam ediyorsunuz. Ne mutlu sizlere ve ne mutlu sizlere Kur’an öğretenlere, sizleri tebrik ediyorum. Kur’an kurslarımızda görev yapan hocalarımızın gayret ve samimiyetlerinin artarak daha güzel çalışmalar yapmaları temennisiyle teşekkür ediyorum.” Dedi.

Yapılan yarışma sonunda Merkez Hatice Hatun Kur’an kursundan Sümeyye Ünsal birinci oldu.

Yapılan yarışma sonucunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi