Kırşehir’de “Temel Aile Bilinci Eğitimi” Seminerleri Başladı

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi kapsamında seminerler başladı.

Kırşehir’de “Temel Aile Bilinci Eğitimi” Seminerleri Başladı
Yayınlama: 07.01.2020
1.146
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi konusunda toplumun bilgilendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi kapsamında bütün İl Müftülüklerinde olduğu gibi ilimizde de seminerler düzenlenmeye başladı.

Düzenlenen seminerlerle; aileyi tehdit eden riskler ve yeni sorun alanları karşısında ailenin güçlendirilmesi hedefleniyor. Toplumun en ücra köşelerine kadar ulaşabilme imkânına sahip din görevlilerinin kendileri ve ailelerinden başlanarak toplumun bütün kesimlerine temel aile bilincinin ulaştırılması hedefleniyor.

Bu kapsamda Kırşehir İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “Temel Aile Bilinci Eğitimi” semineri düzenlenmeye başladı. 06/01/2020 Pazartesi günü başlayan ve ilimizde görev yapan bütün din görevlilerinin katılımıyla 2 grup halinde yapılmaya başlanan seminer İl Müftümüz Mehmet Yaman, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Arslantürk, Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Şaban Çakır, Vaizler ve Eğitim uzmanın katıldığı seminerler İl Müftülüğü Konferans salonunda veriliyor.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde ilk dersi veren İl Müftümüz Mehmet Yaman; “ Aile toplumun çekirdek yapısıdır. Sadakat, samimiyet,  sevgi ve merhamet merkezidir. Böylesi bir aile, toplumunu geleceğe hazırlayan önemli bir görevi ifa etmiş olur. Ailede çocuk anne babaya karşı saygıyı yitirmişse, eşler arası saygı ve sevgi kalmamış ise, nezaket gitmişse işte o zaman toplumda huzursuzluk kendiliğinden meydana gelir.” Dedi.

Seminerler de “Ailem ve Ben,  Ailemde Bir Çocuk Var, Ailemde Bir Genç Var, Ailemde Bir Yaşlı Var, Ailemde Bir Engelli Var, Akrabalarım Var, Ailemin İletişim Dili,  Ailede İffet ve Mahremiyet, Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum, Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum, Ailemde Merhamet İstiyorum, Ailem Dağılmasın”  konu başlıkları hakkında bilgiler verilecek.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi