Osmaniye Müftülüğünden Umre Turları İçin Seminer!

Osmaniye Müftülüğünün Düzenlemiş Olduğu Umre Yolcularına Eğitim Semineri 11-14 Şubat Tarihleri Arasında Yapıldı. Detaylar Haberde…

Osmaniye Müftülüğünden Umre Turları İçin Seminer!
Yayınlama: 15.02.2019
680
A+
A-

Servisli 15 günlük 11. Tur, 20 günlük 11. Tur ve 24 günlük 11. Turda İlimiz Müftülüğüne umreye gitmek üzere kayıt yaptıran umre yolcularının eğitim semineri 11-14 Şubat 2019 tarihleri arasında Zafer Caminde İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU, İl Müftü Yardımcıları Muhammed DEĞİRMENCİ, Berrin ERDOĞAN ve Şube Müdürü İbrahim ÖZDEMİR tarafından yapıldı. Seminerde uygulamalı eğitimi İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU tarafından verildi. İl Müftüsü Ali Rıza TAHİROĞLU umre yolcularına Allah’ın misafiri olarak gittiğiniz Mekke’de ve Medine’de ülkemizin şanına yakışır şekilde hareket edilmesini, vatanımız ve milletimiz için İslam alemi için bol bol dua edilmesini ve boş zamanlarını tavaf yaparak  ve namaz kılarak geçirmelerini söyledi.

Umre yolcuları için Ali Rıza TAHİROĞLU ;

Umre yolcusu, Hak yolcusudur. Rahmanın misafirleri olduğunuzu hiç unutmayınız.

Tavaf esnasında gözünüzü Kâbe’den, gönlünüzü Kâbe’nin Rabbinden ayırmayınız.
İhram, makamdan, mevkiden ve tüm imtiyazlardan soyunmanın simgesidir. Takva elbisesine bürünmektir. “Takva elbisesi daha hayırlıdır. Takva; Kulluk idrakini en üst noktaya çıkarmaktır. Umreyi, sadece bir yasaklar manzumesi olarak algılamayınız ama, sakınılması gereken söz, fiil ve davranışlardan kendinizi koruyunuz. Umre vesilesi ile, İman, İslam mertebelerini aşarak ihsan mertebesine ulaşmak idealleriniz arasında olsun. İhsan; “Sen O’nu görmesen de, O seni görür.” Şuuruna ermektir. Kimsenin gönlünü kırmayın ki, gönlünüz kırılmasın. Namazlarınız zaruret olmadıkça otel de kılmak yerine Mescid-i Haram da kılmaya gayret ediniz.

Umrenin aynı zaman da bir sabır eğitimi olduğunun idraki ile, bazı konularda haklı da olsanız sabrediniz. Kur’an’ın ifadesiyle “Mü’min öfkesini yutmalıdır. Umreci, Müslüman kardeşlerine karşı anlayışlı ve hoşgörülü olmalı, başkalarını hor, hakir görme gibi bir tavırdan şiddetle sakınmalıdır. Çünkü “Mü’minin kardeşini hakir görmesi, günah olarak kişiye yeter.”

Kul haklarına riayete ayrı bir özen gösterilmelidir. Herkesin eşit olduğu bir ortamda, kendisi için bir takım ayrıcalıklar aramak Umrenin ruhuyla bağdaşmaz.

Bayan umreciler Kâbe’de mümkün mertebe hanımların namaz kıldığı yerleri kullanmalıdır.
Umre’de yüce milletimizi temsil açısından olumsuz imaj bırakılmamaya özen gösterilmelidir dedi.

Bir Yorum Yazın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

2024 DHBT, Türkiye Geneli ÜCRETSİZ 15'li Online Deneme Sınav Paketi